Kokoškov: Plašim se da Dragića i Dončića više nećemo gledati zajedno

"Ušli smo u pripremu meča bez posebnih emocija. Mi smo profesionalci, sportisti, ne zanimaju nas druge stvari... Imao sam privilegiju da budem dio ove sjajne priče", kazao je Kokoškov

53 pregleda5 komentar(a)
igor kokoškov, Foto: Reuters
17.09.2017. 21:34h

Igor Kokoškov, selektor Slovenije, stvorio je ovog ljeta moćan tim, za kratko vrijeme napravio ekipu koja je oduševila košarkaški svijet i na maestralan način osvojila titulu prvaka Evrope.

"Imali smo hemiju, ali hemija se stvara pobjedama. Imali smo mlad tim, Gorana kao veterana, lidera... Nadali smo se dobrom rezultatu, radili smo u tom pravcu, ali nismo mogli da dajemo velika obećanja... Drago mi je da smo igrali najbolje kad je najpotrebnije. Igrali smo dobro u grupi, a još bolje u završnici", kazao je Kokoškov.

Sloveniju su do zlata vodili Goran Dragić, dokazani as, i Luka Dončić, buduća zvijezda svjetske košarke..

"Lider ovog tima je Goran Dragić, a Luka Dončić je budućnost. Njih dvojica su funkcionisali sjajno i na terenu i van njega. Plašim se da ih nećemo više gledati zajedno u reprezentaciji", rekao je Kokoškov.

Srpski trener je naglasio da nije emotivno doživio meč u finalu, već da je pokušao da ga pripremi kao i svaki drugi.

"Ušli smo u pripremu meča bez posebnih emocija. Mi smo profesionalci, sportisti, ne zanimaju nas druge stvari... Imao sam privilegiju da budem dio ove sjajne priče", kazao je Kokoškov.