Đukanović-Pič: Pozitivni koraci ka povratku funkcionalnosti Ustavnog suda

Predsjednik i izaslanik Ujedinjenog Kraljevstva izrazili očekivanje da dogovor o imenovanjima sudija bude potvrđen u Skupštini

5882 pregleda6 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Milo Đukanović sastao se u Minhenu sa izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom, sa kojim je razgovarao o razvoju dešavanja u Crnoj Gori nakon posljednjeg susreta u Podgorici i stanju u regionu.

Iz kabineta Đukanovića je saopšteno da su konstatovani pozitivni koraci ka povratku funkcionalnosti Ustavnog suda, uz očekivanje da dogovor o imenovanjima sudija bude potvrđen u plenumu Skupštine.

Đukanović je zahvalio Piču na pažnji koju Ujedinjeno Kraljevstvo poklanja Crnoj Gori i regionu Zapadnog Balkana. "Ohrabruje jasno prepoznavanje opasnosti koje po region predstavlja uplitanje i ostvareni uticaj trećih strana u zemljama Zapadnog Balkana", navodi se u saopštenju.

Obostrano je, dodaju iz kabineta predsjednika, potvrđena puna spremnost za dalju saradnju i nastavak komunikacije u cilju prevazilaženja izazova.

Đukanović u nastavku boravka u Minhenu učestvuje na okruglom stolu “Tako blizu, a tako daleko: EU perspektiva Zapadnog Balkana“.

Sa okruglog stolafoto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Okruglim stolom moderira predsjedavajući Minhenske bezbjednosne konferencije, ambasador Kristof Hojzgen.