Njemački proizvođač oružja očekuje isporuke protivvazdušne municije Ukrajini do jula

Paperger je rekao da će 20 bornih vozila tipa Marder biti spremno za isporuku Ukrajini do kraja marta

3732 pregleda5 komentar(a)
Armin Paperger u fabrici Rajnmetal, Foto: Reuters

Najveći njemački proizvođač oružja Rajnmetal očekuje da će prva tura municije za protivvazdušne sisteme tipa Gepard biti isporučena do jula, rekao je danas glavni rukovodilac kompanije Armin Paperger, a prenosi Si-En-En (CNN).

Paperger je takođe rekao da će 20 bornih vozila tipa Marder biti spremno za isporuku Ukrajini do kraja marta, a izjavu je dao tokom posjete Rajnmetalovoj fabrici tenkova u Unterlues u zapadnoj Njemačkoj u kojoj je bio zajedno sa njemačkim ministrom odbrane Borisom Pistorijusom.

Pistorijus je danas obišao i pripadnike ukrajinske vojske na obuci za korišćenje tenkova Leopard i vozila Marder, i zamolio je ljude u Rajnmetalovoj fabrici da ubrzaju proizvodnju, a Paperger je na to kazao da je njegova kompanija "udvostručila kapacitete, a u nekim sektorima ih čak utrostručila".

"U sektoru proizvodnje oružja, skladište je popunjeno, i radimo pod punom parom ovdje, a i dalje možemo povećati proizvodnju uključivanjem dodatne smjene", ako odgovarajući ugovori budu potpisani, rekao je Paperger.