Luka Bogavac i Mladen Vujić vode Podgoricu u plej-of

Podgorica savladala Borac iz Banjaluke 73:60 i upisala bitnu pobjedu u borbi za plej-of

2346 pregleda4 komentar(a)
Luka Bogavac na večerašnjem meču, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Košarkaši Podgorice savladali su večeras Borac iz Banjaluke 73:60 na startu "balona" NLB ABA2 lige u Širokom Brijegu i napravili krupan korak ka plasmanu u plej-of.

Podgorica je upisala sedmu pobjedu u ligi, ima četiri poraza i izjednačila se na tabeli sa večerašnjim rivalom. Ekipa Nebojše Bogavca igra odlično, a večeras je upisala petu pobjedu zaredom u NLB ABA2 ligi.

Borac je samo jednom vodio, kada je bivši košarkaš Podgorice, Aleksandar Langović pogodio za 21:20 sredinom druge četvrtine. Podgorica je od početka meča kontrolisala rezultat i pobjeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

U drugom poluvremenu ekipa Nebojše Bogavca je imala i 13 razlike (50:37), ali je Jan Rebec pogodio dvije trojke zaredom, pa su Banjalučani napravili seriju 8:0 i prišli na 50:45. Tada je bitne poene postigao Luka Bogavac, koji je odigrao još jedan odličan meč i Podgorica se ponovo odlijepila. U četvrtoj četvrtini je bitne poene postigao Mladen Vujić, a tačku na utakmicu stavio je Ludovik Bjehurst, trojkom dva minuta prije kraja (71:56).

"Pobjeda nam mnogo znači. Svih 40 minuta imali smo agresivan i borben pristup. Nismo padali i u finišu smo imali zavidnu razliku i stigli do pobjede. Čestitam igračima i nadam se da ćemo nastaviti ovako i u preostala dva susreta", rekao je nakon meča trener Podgorice Nebojša Bogavac.

Luka Bogavac i Mladen Vujić su obilježili večerašnji meč. Bogavac je imao 18 poena, šest skokova i četiri asistencije, a Vujić 13 poena i osam skokova. Bjehurst je imao 12 poena i šest asistencija, a Marko Kljajević 10 poena i četiri skoka.

Kod Borca je najefikasniji bio Rebec sa 16 poena. Langović je postigao 12, a Dušan Tanasković 11.

"Čestitam Podgorici na zasluženoj pobjedi. Bila je čvrsta utakmica, a oni su bili za nivo iznad nas. Nismo mogli da pariramo njihovoj želji i energiji. Danas smo nadigrani, ovakva lekcija nam je bila potrebna", rekao je trener Borca i bivši trener Podgorice Zoran Kašćelan.

Podgorica u četvrtak (21) protiv Heliosa igra drugi meč u Širokom Brijegu.