SPP: Napad na Milatovića pokušaj zaustavljanja demokratizacije društva

Iz Stranke pravde i pomirenja kazali da su "sramotne scene" juče na Cetinju "bezuspješan pokušaj političke mobilizacije ostataka režima DPS-a"

4263 pregleda13 komentar(a)
Foto: SPP

Stranka pravde i pomirenja (SPP) osudila je jučerašnji napad na predsjedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića.

Kazali su da su "sramotne scene" juče na Cetinju "bezuspješan pokušaj političke mobilizacije ostataka režima" Demokratske partije socijalista (DPS).

"Već viđene predizborne tenzije koje su decenijama služile za mobilizaciju glasača ovoga puta podmetnute su Cetinju, nakon što su godinama unazad žrtve prljave kampanje bili građani Pljevalja, Berana, Bijelog Polja, Podgorice… Napad na predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića pokušaj je zaustavljanja demokratizacije društva i držanja Crne Gore u statusu 'quo' u kojem se jako mali procenat građana enormno bogati dok ostatak jedva preživljava. Zašto je baš Jakov Milatović toliko 'dužan' da bi ovako sramno bio napadnut na Cetinju? Zato što nove generacije političara poput njega pokazuju da ova država može drugačije i puno bolje, da građani mogu biti puno bogatiji, da možemo brže u EU i da možemo živjeti bez mržnje i nasilja", navodi se u saopštenju.