Humanitarna studentska predstava za pomoć Turskoj i Siriji

Predstava će se održati 22. marta u 20:00 časova u postavci studenata glume Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore

2300 pregleda0 komentar(a)
Detalj iz predstave "Staklena menažerija", Foto: Ucg.ac.me

Studentska predstava "Staklena menažerija" biće izvedena u humanitarne svrhe 22. marta, u Multimedijalnoj sali Univerzitetsko sportsko-kulturnog centra, navodi se na sajtu Univerziteta.

Predstava će se održati u 20:00 sati u postavci studenata glume Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore.

Iz Univerziteta su pozvali akademsku zajednicu, studente i građane "da zajedničkim snagama, udruženi, pokažemo solidarnost i damo doprinos u prevazilaženju posljedica katastrofe koja je zadesila Tursku i Siriju".

Svi koji žele da prisustvuju izvođenju predstave, kazali su iz Univerziteta, sredstva uplaćuju na žiro račun Crvenog krsta 520-5188-31 otvorenom kod Hipotekarne banke, uz obaveznu svrhu plaćanja “za humanitarnu akciju UCG”.

Dodali su i da se karte, uz dokaz o uplati, mogu preuzeti u kancelariji Studentskog parlamenta (Rektorat, Cetinjska 2) radnim danima u periodu od 11 do 14 časova ili u SKUCG na dan predstave, 22. marta, od 18:30 do 20 časova i da minimalna uplata iznosi 10 eura.

FOTO: Ucg.ac.me
FOTO: Ucg.ac.me

Predstavu organizuju Univerzitet u saradnji sa Studentskim parlamentom, Univerzitetskim sportsko-kulturnim centrom i Crvenim krstom Crne Gore, a u cilju prikupljanja sredstava za pomoć područjima Turske i Sirije pogođenim zemljotresom.

"Studentska predstava "Staklena menažerija" predstavlja godišnji ispit druge godine studenata glume u klasi vanredne profesorice Dubravke Drakić i saradnice Jelene Đukić. Poznato djelo Tenesija Vilijamsa priča je o američkoj radničkoj klasi u prvoj polovini prošlog vijeka. U drami o porodici Vingfild ulogu majke Amande igra Milica Pejović, ćerku Lauru Jovana Brnović, lik sina Toma tumači Miloš Kašćelan, dok je Džim O’ Konor Matija Memedović", naveli su na sajtu Univerziteta.