Fjuriju veći dio kolača u najavi borbe decenije

Šampionu WBC verzije Tajsonu Fjuriju predlažu da ne prihvati manje od 70 odsto zarade od meča sa prvakom ostale tri verzije, Ukrajincem Aleksandrom Usikom

8413 pregleda1 komentar(a)
Fjuri kao od šale napuni Vembli, bez obzira na vremenske uslove, Foto: Reuters

Tajson Fjuri, prvak teške kategorije u WBC verziji dobiće neuporedivo veći honorar od prvaka u ostale tri prestižne verzije, Ukrajinca Aleksandra Usika.

To je sasvim izvjesno nakon objave Džona Fjurija, oca Kralja cigana, koji je savjetovao Tajsonu da ne prihvati ispod 70 odsto od zarade u najavljivanom meču decenije.

Ulog je zvanje najboljeg boksera svijeta.

“S kim god da se bori u svijetu, Usik neće zaraditi ni četvrtinu onoga što mu je ponuđeno. Dakle, znate, on mora uzeti ono što je na stolu. U suprotnom, Tajson neće da boksuje, jer on zna svoju vrijednost, baš kao što to znam i ja", naglasio je Džon Fjuri i obrazložio savjet:

"Ne miješam se u Tajsonov životi, ali ga malo posavjetujem i kažem gledaj, hvataj se oružja. WBC si prvak, imaš najbolju ekipu i taj si koji privlači 95.000 ljudi da sjedi na tribinama po hladnom vremenu, a šta donosi Usik?!" zapitao se otac šampiona iz Britanije.

"Ako se Usik bori protiv Dubue ili Džoa Džojsa, za koliko će tu biti plaćen? Svakako sitnicu u odnosu na 30 odsto kada je na stolu tako veliki iznos u borbi sa Tajsonom", zaključio je Džon Fjuri.

Borba između Fjurija i Usika trebalo bi da bude 29. aprila u Londonu.