Bojana Popović: Moramo bolje u revanšu

„Teška utakmica, kao što smo i očekivale. Ferencvaroš je dobar tim, a mi smo napravile mnogo grešaka da bismo mogle da se nadamo boljem rezultatu. Očekuje nas revanš i moramo da se borimo do kraja”, rekla je Ivona Pavićević nakon poraza od Ferencvaroša na prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona

6944 pregleda4 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Porazom od Ferencvaroša (28:24), odiseja rukometašica Budućnost Bemaxa u Ligi šampiona približila se kraju.

„Plave” će na revanšu u Erdu, koji se igra naredne subote, pokušati da prirede senzaciju, ali je jasno da je kvalitet na strani mađarskog tima.

„Teška utakmica, u kojoj su se djevojke borile svih 60 minuta. Nismo ispoštovale neke dogovore, u 2. poluvremenu smo propustile nekoliko šansi, nismo pogađale iz dobrih situacija. Mogle smo do boljeg rezultata, ali sa ovom mladom ekipom nije lako igrati na nivou na kojem želimo, iako smo se dugo spremale za ovaj meč. Moramo da odigramo bolje u revanšu, a nakon što prethodno izvučemo pouke iz ovog poraza i ispravimo greške koje ne smiju da nam se ponavljaju u Mađarskoj”, rekla je Bojana Popović.

Ni Ivona Pavićević nije imala svoj dan, jer joj je Blanka Biro odbranila nekoliko šuteva u nastavku.

„Teška utakmica, kao što smo i očekivale. Ferencvaroš je dobar tim, a mi smo napravile mnogo grešaka da bismo mogle da se nadamo boljem rezultatu. Očekuje nas revanš i moramo da se borimo do kraja”.

foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Trener tima iz Budimpešte, Gabor Elek, napomenuo je da je njegov tim imao problema pred ovaj meč.

„Znali smo da neće biti lako i da moramo da igramo strpljivo tokom svih 60 minuta. Najvažnija je pobjeda, jer smo imali problema prethodnih sedmica. Okrećemo se revanšu u Mađarskoj”.

Bivša igračica Budućnosti Andrea Lekić je tri puta savladala Armel Atingre, sa kojom je dijelila svlačionicu u sezoni 2020/2021.

„Zadovoljne smo rezultatom, ispunile smo cilj, a to je bila pobjeda. Igrala sam mnogo puta protiv Budućnosti, nosila sam dres ovog kluba i znam koliko je teško slaviti u Podgorici”.