Najviše glasova u Kolašinu i Danilovgradu osvojio Milatović

Na drugom mjestu nalazi se kandidat DPS-a

10782 pregleda14 komentar(a)
Foto: Boris Pejović

Predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović je na juče održanim izborima osvojio 1.239 glasova u Kolašinu.

To su nezvanični podaci Opštinske izborne komisije Kolašin.

Na drugom mjestu po broju osvojenih glasova našao se kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović sa 1.095 glasova, a na trećem Aleksa Bečić sa 940 glasova.

Kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić osvojio je 906 glasova.

Kandidat Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović dobio je 160 glasova.

Nezavisni kandidat Jovan Radulović osvojio je 31 glas, a najmanje glasova osvojila je kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković (52).

Kandidat Pokreta Evropa sad u rodnim Bjelopavlićima ostvario je ubjedljivu pobjedu nad ostalim predsjedničkim kandidatima - na 35 biračkih mjesta dobio je 3.892 glasa, što je za 1.118 glasaova više od broja koji je dobio kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, koji je uvijek pobjeđivao u gradu podno Garča.

Od 9.539 Danilovgrađana koji su juče iskoristili svoje građansko pravo, za Andriju Mandića glasalo je njih 1.497, za Jovana Radulovića 85, a za Gorana Danilovića 115. Kandidat Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, osvojio je 961 glas, a Draginja Vuksanović 165.

Ispravka: Greškom je prvobitno objavljena informacija da je kandidat Aleksa Bečić u Kolašinu osvojio 793 glasa.