Preminuo novinar Mirko Jakovljević

Na crnogorskoj medijskoj sceni bio je prisutan više od deceniju i po

9039 pregleda1 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović

Mirko Jakovljević, urednik „Kolašinskih novosti“, glavni i odgovorni urednik „Novina Sjevera“ kao i istoimenog portala, preminuo je jutros u Kolašinu.

Na crnogorskoj medijskoj sceni bio je prisutan više od deceniju i po.

Jakovljević je u „Planinarskim novinanama“, časopisu PSCG, bio je zamjenik glavnog i odgovornog urednika. Novinarstvom je počeo da se bavi 1993. godine kao dopisnik RTS-a iz Jagodine. Nakon toga je novinar i urednik u dopisništvu RTS-a u Kragujevcu. Od 2002. do 2004. Godine bio je glavni urednik TV K9 Kragujevac.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, između ostalog, i nagrade Ministarstva kulture Crne Gore za serijal priloga o integraciji Roma u crnogorsko društvo 2013.godine, druge godišnja nagrada Udruženja novinara Crne Gore iste godine, Povelja za afirmaciju dokumenatrnog filma Mojkovačke filmske jeseni za 2017. godinu, nagrada društva novinara Crne Gore , povodom desetogodišnjice Kolašinskih novosti.

Pisao je književne kritike za kulturni dodatak Pobjede, za časopis Komuna, za beransku „Novu Slobodu“, za časopis „Odzivi“….Autor je više romansiranih biografija, knjiga,priča i romana „Javka smrti“, kao i brojnih dokumentarnih filmova.

Jakovljević će biti sahranjen danas u 15 sati u Mojkovcu, u krugu porodice. Komemorativna sjednica, koju organizuju Jakovljevićevi prjatelji i Društvo crnogorskih novinara, biće održana u Kolašinu narednog vikenda.