Milatović: Nema jake Crne Gore bez ekonomski jakog Nikšića

"Zajedno ćemo učiniti da Nikšić opet postane simbol industrije, grad fabrika, čelika i piva"

8857 pregleda30 komentar(a)
Sa konvencije Milatovića u Nikšiću, Foto: Pokret Evropa sad

Bio je ovaj grad sinonim za industriju, ali je u velikoj mjeri podijelio tešku sudbinu besputne vladavine posljednjeg evropskog diktatora, a nema jake Crne Gore bez ekonomski jakog Nikšića", poručio je Jakov Milatović, kandidat Pokreta Evropa sad u drugom krugu predsjedničkih izbora, 2. aprila.

"Umjesto da nastavi putem razvoja, od moćnog regionalnog centra, koji je privlačio stanovništvo sa svih strana, Mikšić je postao grad koji se suočava sa ozbiljnim socio-ekonomskim problemima i grad iz kojeg mladi odlaze", dodao je Milatović na konvenciji u Nikšiću, navodi se u saopštenju Pokreta Evropa sad.

Kaže i da Nikšič opet mora da postane grad uspjeha i sinonim prosperiteta.

"I zato ne dozvolite da nas vuku u prošlost, već neka vaš put do birališta u nedjelju - bude veliki korak ka uspjehu cijele Crne Gore", dodao je Milatović.

On smatra da Nikšiću nisu falili resursi za razvoj.

"Ali je hobotnica Demokratske partije socijalista (DPS) uradila sve da ih devastira i poništi trud svakog poštenog nikšićkog domaćina. Ipak, ova opština je i dalje izvor brojnih potencijala koji će preporoditi Nikšić", kaže Milatović.

Kaže i da razumije podršku novim idejama i razvoju i ogromnu želju za promjenama koje, kako kaže, svima će donijeti dobro.

"Zajedno ćemo učiniti da Nikšić opet postane simbol industrije, grad fabrika, čelika i piva. Znate me i iz perioda kada sam kao ministar dolazio u Nikšić, posebno reagujući na apele vaših sugrađana – obespravljenih radnika nekada najvećih giganata iz metalskog sektora. Oni su godinama bili zanemareni od strane onih koji su pažnju posvetili namještanju milionskih poslova svojim prijateljima i kumovima. Zakon o finansijskoj pomoći koji sam tada predložio Vladi pokazao je kako možemo da ispravimo ogromnu nepravdu prema našem narodu", naveo je Milatović.

foto: Pokret Evropa sad

On se građanima Nikšića obratio i na sljedeći način...

"Duh junaštva, genij rada, krasili ti divno lice, sjevernog mi kraja stražo - zdrav Nikšiću Perjanice. Ovom zdravicom Onogoštu, koju je prije više od 100 godina napisao kralj Nikola označićemo pobjedu nove, a stare Crne Gore. Naše Crne Gore", rekao je Milatović.

Prema njegovim riječima, kako piše u saopštenju, Nikšićani najbolje znaju koliko "bogata istorija i kulturno naslijeđe Nikšića čine ovaj grad privlačnim turističkim odredištem".

"Kao neko ko se zalaže da znanje i sposobnosti vladaju Crnom Gorom, snažno ću promovisati obrazovanje kao ključan predoslov za razvoj, a samim tim i Nikšić kao važan univerzitetski centar koji se mora dodatno osnažiti", zaključio je Milatović.

IZ PES-a dodaju i da su na konvenciji govorili i Anđela Jakšić Stojanović, članica Predsjedništva PES-a, Uglješa Urošević, koordinator PES-a u Nikšiću, Miloš Vulanović u ime grupe građana "Ne damo Nikšić", Jelena Nedović u ime "Alternative", Milivoje Karadžić, potpredsjednik Mladih Evrope, Dušan Golović, predsjednik OO GP URA, Momo Koprivica, potpredsjednik Demokrata i poslanik u Skupštini Crne Gore, Marko Kovačević, predsjednik Opštine Nikšić. Janko Milatović, poslanik u Skupštini Crne Gore, Radislav Stanišić, predsjednik CK JKP Crne Gore i Vasilije Savovic, predsjednik odbora direktora ICM-a.