Mirković, Todorović i Dogan na Evroliginom ANGT turniru u Beogradu

Mirković, Todorović i Dogan nastupaju za SC Derbi u Prvoj crnogorskoj košarkaškoj ligi, ali i za SC Derbi II u Drugoj ligi

4063 pregleda2 komentar(a)
David Mirković, Foto: Fiba.basketball

Košarkaši SC Derbija David Mirković, Vasilije Todorović i Demir Dogan nastupiće za ekipu Next Generation Team Belgrade na Evroliginom ANGT turniru u Beogradu.

Mirković, Todorović i Dogan nastupaju za SC Derbi u Prvoj crnogorskoj košarkaškoj ligi, ali i za SC Derbi II u Drugoj ligi. Trener SC Derbija II je Petar Mijović.

U pripremnom meču, uoči turnira, Next Generation Team Belgrade je izgubio od OKK Beograda (97:73). Mirković je na toj utakmici upisao 12 poena, sedam skokova, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu, dok je Todorović imao tri poena, četiri skoka i jednu asistenciju.

Todorović sa Đurom Ostojićemfoto: SC Derbi

Demir Dogan nije nastupao zbog prehlade i temperature.

Demir Doganfoto: FIBA

Neki od igrača koji će nastupati za Next Generation Team Belgrade su Savo Drezgić (Partizan), Nikola Topić (Crvena zvezda), Asim Đulović (Mega), Melih Tunča (Efes), Nolan Traore (PFBB)...

"David Mirković će debitovati na Evroliginom ANGT turniru. Prošlog ljeta 205 cenitmetara visoki košarkaš je za reprezentaciju Crne Gore na kadetskom prvenstvu Evrope prosječno bilježio dabl-dabl učinak - 22,1 poen i 10,3 skoka, uz tri asistencije, 2,1 ukradenu loptu i jednu blokadu. Ove sezone Mirković ima prosjek od 4,7 poena i četiri skoka u Prvoj ligi Crne Gore, kao i 18 poena, 9,1 skok, 2,4 asistencije i 1,5 ukradenih lopti u Drugoj ligi. Na mnogo načina može da postigne poene - sa niskog posta, sa distance, a precizan je i za tri poena. Ima dobar košarkaški IQ", piše Evroliga.

Raspored utakmica:

31.3. vs Partizan (11)

31.3. vs Valensija (19)

1. 4. vs Crvena zvezda (15)