Crna Gora u četvrtfinalu sa Italijom

Duel sa "azurima" se igra sjutra od 16 časova

62 pregleda0 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija 2000. i mlađi, Miodrag Mirović, Foto: VPSCG
13.09.2017. 16:53h

Crnogorski kadeti igraće u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u vaterpolu koje se održava na Malti.

Naši vaterpolisti su u osmini finala opravdali ulogu favorita protiv Francuske, slavili su rezultatom 15:7 i kazali duel protiv Italije sjutra od 16 časova.

Crna Gora je samo jednom bila u minusu protiv "trikolora" (1:0), a ključnu razliku je napravila u trećoj četvrtini kada je serijom 7:3 došla do pet golova prednosti (10:5).

Posljednjih osam minuta su zato bili samo odrađivanje posla za ekipu Miodraga Mirovića...

Danilo Radović je sa pet golova bio najefikasniji u crnogorskoj ekipi, dok je Uroš Vučurović postigao tri pogotka.

Mrežu Francuske tresli su i Luka Murišić (dva puta), kao i Aljoša Mačić, Miroslav Perković, Martin Gardašević, Dragoljub Đurović i Marko Radanović koji su se upisali po jednom.

Italijani su, s druge strane, obezbijedili direktan plasman u četvrtfinale kao prvoplasirana ekipa grupe B u kojoj su još bili Španija, Rumunija i Njemačka.

U slučaju da eliminišu "azure", crnogorski vaterpolisti će u polufinalu igrati sa boljim iz četvrtfinalnog duela Hrvatske i Rusije.

Rezultati osmine finala: Francuska - Crna Gora 7:15, Španija - Turska 10:8, Mađarska - Gruzija 21:7, Rusija - Rumunija 9:8;

Parovi četvrtfinala - sjutra: Mađarska - Grčka (12), Crna Gora - Italija (16), Španija - Srbija (17.30), Rusija - Hrvatska (19).