URA Cetinje: Mazut iz zgrade Opštine se razlio po imanjima i dvorištima

"Nesavjesnim ispuštanjem teško loživog ulja - mazuta ugrozili su zdravlje građana i dugoročno devastirali prostor", kazao je Savo Lakićević, predstavnik cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA

83 pregleda7 komentar(a)
13.09.2017. 08:28h

Cetinjski odbor Građanskog pokreta URA saopštio je danas da najoštrije osuđuje skandalozan postupak ispuštanja toksičnih i kancerogenih supstanci i poziva na direktnu odgovornost onih koji su svojim činjenjem ugrozili zdravlje građana u naseljima Podgranica i Donje polje, ali i dugoročno devastirali taj prostor.

Kako su dodali, hitnije od utvrđivanja odgovornosti je spriječavanje širenja ovih supstanci kako bi građani bili bezbjedni.

"Nesavjesnim ispuštanjem teško loživog ulja - mazuta ugrozili su zdravlje građana i dugoročno devastirali prostor", kazao je Savo Lakićević, predstavnik cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA.

Lakćević ističe da su ''umjesto početka radova na sanaciji ponora koji se najavljuju gotovo pred svake izbore juče direktno iz zgrade Opštine, putem kanalizacionih cijevi, dobili pošiljku u vidu teško loživog ulja - mazuta koje se razlilo po imanjima i dvorištima oko crne ekološke tačke Prijestonice.

"Zgroženi ovakvim postupkom mještani su se spontano okupili i zatražili podršku cetinjske URE ne bi li na taj način zajednički izvršili pritisak na nadležne i spriječili dalje ispuštanje i širenje otrovnih materija, a u krajnjem i moguću ekološku katastrofu", kazao je Lakićević.

Ono što posebno brine Lakićevića je to da je “usljed obilnih padavina zemljište već upilo značajan dio toksičnih i kancerogenih supstanci, a u tom slučaju posljedice bi ostale trajne".

"Do kada ćete zatvarati oči pred ovakvim i sličnim problemima? Kada će neko snositi odgovornost? Je li vas sramota praznih obećanja sa Ponora?", upitao je Lakićević

Galerija