Žakelj: Utakmica sa FMP-om će biti odlučujuća

„Mjesec smo bez plejmejkera, vrlo nam je teško i da treniramo, ali smo se borili i dali maksimum. Pavlićević je danas igrao nakon 14 dana bez treninga, samo je izašao na utakmicu, odigrao je super s obzirom na to u kakvom je stanju”, rekao je Andrej Žakelj nakon poraza od Cedevita Olimpije

7331 pregleda0 komentar(a)
Foto: Aleš Fevzer/Cedevita Olimija

U veoma uzbudljivom obračunu, SC Derbi je poražen od Cedevita Olimpije u Ljubljani 84:83.

Opet nije nastupio prvi plejmejker Loren Džekson, koji je posljednji put igrao 6. marta protiv Borca u Čačku, a Nikola Pavlićević je poslije pauze zbog virusa, bez treninga, u posljednji čas uskočio na teren.

Nažalost, u neizvjesnoj završnici, domaći su bili bolji.

„Čestitke Cedevita Olimpiji, iskoristila je naš slab početak 3. četvrtine i greške u 2. poluvremenu. Ne mogu ništa da zamjerim igračima. Mjesec smo bez plejmejkera, vrlo nam je teško i da treniramo, ali smo se borili i dali maksimum. Pavlićević je danas igrao nakon 14 dana bez treninga, samo je izašao na utakmicu, odigrao je super s obzirom na to u kakvom je stanju”, rekao je Andrej Žakelj.

Podgoričani do kraja regularnog toka dočekuju FMP i gostuju Igokei. Možda im jedna pobjeda bude dovoljna da uđu u plej-of.

„FMP je vrlo dobra ekipa, koja cilja visoko. I Igokea se u posljednji čas digla, upisala četiri vezane pobjede, sad je i ona konkurent za plej-of. Mogli smo današnjom pobjedom praktično da obezbijedimo plej-of, ali smo nažalost izgubili. U ponedjeljak nas čeka utakmica sa FMP-om, ona će biti odlučujuća”, zaključio je Žakelj.