Zarubica: I nova vlast u Danilovgradu otpad pali pored puteva, u vatri koju su izazvali izgorio kamion

Darko Zarubica iz Pokreta Preokret Danilovgrad je poručio da su "građani izabrali novo rukovodstvo da bi im problemi bili riješeni, a ne da se doliva benzin u vatre koje su paljene 30 godina"

11767 pregleda6 komentar(a)
Izgorjeli kamion, Foto: Pokret Preokret

Darko Zarubica iz Pokreta Preokret Danilovgrad saopštio je danas da je nova vlast u Danilovgradu nastavila sa praksom predhodne uprave, te da otpad odlažu i pale pored lokalnih puteva.

foto: Pokret Preokret

"Danilovgradska uprava je 2016. godine obmanula mještane sela Ržišta kada im je obećala da će im asfaltirati put, a za uzvrat će odlagati kabasti otpad u njihovom selu. Međutim asfaltiran je samo dio puta, a pored kabastog su odlagane i sve druge vrste otpada koje su onda paljene. Ovu praksu je nastavila nova vlast pa otpad i danas gori u ovom selu. Sve ovo se vrši kontra propisima koje je donijela Skupština opštine. Upravljanje je toliko odgovorno da je u vatri koju su sami izazvali izgorio kamion komunalnog preduzeća. Za ovu štetu još niko nije odgovarao tako da ne znamo ko tačno treba da plati štetu", istakao je Zarubica.

Zarubicafoto: Pokret Preokret

On je dodao da u isto vrijeme nova vlast planira da potroši dodatnih 60.000 eura građana na nabavku polovnog vozila za upravljanje otpadom.

"Iz svih ovih razloga inicirali smo inspekcijsku kontrolu kako bi se utvrdila šteta i odgovrnost, a zatim saniralo smetlište. Nakon ovoga Komunalno je počelo da odvozi otpad na novo mjesto i tako pravi još jedno smetlište u našem gradu. Rukovodstvo Opštine Danilovgrad treba prije svega da prestane da pali otpad, zatim da počne da razdvaja otpad, uvede rad komunalnog preduzeća u dvie smjene i primijeni održiv sistem naplate svojih komunalnih usluga", kazao je Zarubica.

On je poručio da su "građani izabrali novo rukovodstvo da bi im problemi bili riješeni, a ne da se doliva benzin u vatre koje su paljene 30 godina".