Ministarstvo odbrane raspisalo oglas za prijem 70 vojnika po ugovoru

“Najbrojniji na listi traženih zanimanja su strijelci za Pješadijski bataljon u Danilovgradu, sa ukupno 44 predviđena formacijska mjesta”

5645 pregleda4 komentar(a)
Foto: Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane (MOD) objavilo je oglas za prijem 70 vojnika po ugovoru na određeno vrijeme u Vojsci Crne Gore.

Iz MOD-a su naveli da je za 18 formacijskih mjesta, službovanje u Pješadijskom bataljonu u Pljevljima, a za ostale u Danilovgradu, od čega 49 u Pješadijskom bataljonu, a tri u Bataljonu za podršku.

“Najbrojniji na listi traženih zanimanja su strijelci za Pješadijski bataljon u Danilovgradu, sa ukupno 44 predviđena formacijska mjesta”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, zainteresovani moraju biti crnogorski državljani, bez državljanstva druge države, ne smiju biti mlađi od 18, niti stariji od 25 godina na dan podnošenja prijave.

Iz MOD-a su naveli da će za one koji budu ispunjavali opšte i posebne uslove oglasa, organizovati provjeru zdravstvene, fizičke i psihološke sposobnosti, bezbjednosnu provjeru i intervju.

“Izabrane osobe potpisuju ugovor sa MOD-om u trajanju od godinu, sa mogućnošću produženja ugovora na period od dodatne tri godine”, rekli su iz tog resora.

Oni su kazali da se tekst oglasa nalazi se na linku: https://www.gov.me/clanak/javni-oglas-za-prijem-70-lica-u-sluzbu-u-vojsci-crne-gore-2 kao i da se više informacija može se pozivom na broj 020 483 417, radnim danima od devet do 14 sati.

Navodi se da je oglas otvoren do 25. aprila.