Pet osoba će odgovarati zbog zloupotrebe narkotika: Marihuanu na tehno žurci koristila i maloljetnica

"Policija je 7. i 8. aprila vršila pojačane kontrole na prostoru održavanja tehno žurki na prostoru aerodroma Špiro Mugoša i tu je kontrolisala više osoba mlađe dobi"

8853 pregleda7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija zbog zloupotrebe narkotika procesuirala je pet osoba, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi u saopštenju, policija je 7. i 8. aprila vršila pojačane kontrole na prostoru održavanja tehno žurki na prostoru aerodroma Špiro Mugoša i tu je kontrolisala više osoba mlađe dobi.

"Policija je kontrolom T.Š. (18) i još jedne maloljetne ženske osobe pronašla dva tzv. džointa. Od njih dvije su prikupljena obavještenja, kojom prilikom je policija došla do sumnje da je T.Š. maloljetnici omogućila uživanje opojne droge, te je protiv T.Š, po nalogu nadležnog tužioca, podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga", piše u saopštenju.

Dodaju da su noć kasnije, na gore pomenutoj lokaciji zatečeni N.L. (19) i D.I. (20).

"Oni su konzumirali opojnu drogu, tzv. džointe, a kojom prilikom je D.I. policiji predao manje pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana. Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je D.I. navedenu opojnu drogu kupio od nepoznate osobe, a potom je konzumirao sa N.L. Po nalogu državnog tužioca protiv D.I. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Takođe, iste večeri je na navedenoj lokaciji zatečena N.Đ. (21) u konzumiranju tzv. džointa, te je protiv nje podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga", navodi Uprava policije.

Osim toga, kako navode, policija je uhapsila V.Š. (19) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Njega je policija kontrolisala u ulici Popa Boška Popovića, i od njega oduzela četiri manja pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je marihuana. Kontrolom lica S.S. (29) u Bulevaru Save Kovačevića, policija je pronašla i oduzela manje pakovanje marihuane i džoint. Protiv njega je podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga", zaključuju u saopštenju.