MK Group donira 100 hiljada eura za vrtiće u Crnoj Gori: Ulaganjem u djecu slavimo budućnost

"Tokom svih društveno-odgovornih projekata u 2023. godini izdvojićemo više od milion eura za različite aktivnosti usmjerene ka djeci, jer ulaganjem u njih mi slavimo budućnost. Nadam se da će naš primjer pratiti i druge kompanije", kazala je direktorka korporativnih poslova MK Group

20667 pregleda11 komentar(a)
Susret Stojanović i Vojinovića, Foto: Bojan Gnjidić

Kompanija MK Group je povodom 40 godina poslovanja izdvojila 100.000 eura za renoviranje ili opremanje vrtića u Crnoj Gori, sa fokusom na opštine u kojima posluje - Podgorica, Budva i okolina.

"Kako je društveno-odgovorno poslovanje strateško opredjeljenje kompanije, nastavak ulaganja i briga o djeci, mladima i porodici biće fokus i u godini u kojoj MK Group obilježava bitan jubilej – 40 godina uspješnog poslovanja", navodi se u saopštenju MK Group.

Povodom donacije održan je sastanak u Ministarstvu prosvjete, pri čemu se ministar tog resora Miomir Vojinović zahvalio na donaciji i izrazio zadovoljstvo povodom realizacije ovog važnog projekta.

Sa susretafoto: Bojan Gnjidić

"Zahvalni smo kompaniji MK Group koja svoj regionalni projekat "Podrška porodici" usmjerava na predškolske ustanove u Crnoj Gori, kojima donira značajna sredstva", kazao je Vojinović.

Vojinović je istakao da je ulaganje u djecu, mlade, njihovo obrazovanje i vaspitanje uvijek pouzdana investicija.

"Društveno-odgovorne kompanije to znaju i mi smo sa zadovoljstvom razgovarali o ulaganju u crnogorske predškolske ustanove sa partnerima čija društvena misija zaslužuje poštovanje", naglasio je Vojinović.

FOTO: Bojan Gnjidić
FOTO: Bojan Gnjidić

On je naglasio da je za Ministarstvo prosvjete ovo značajna saradnja jer će donacija kompanije MK Group doprinijeti unaprjeđenju i kreiranju još povoljnijeg i podsticajnijeg ambijenta za boravak djece u vrtićima.

Direktorka korporativnih poslova MK Group Aleksandra Stojanović je kazala da ih raduje "što društveno-odgovorni program "Podrška porodici" nastavlja i ove godine i što ćemo 600.000 eura donirati za unaprjeđenje uslova u vrtićima u Crnoj Gori i regionu".

Video: Zoran Mikulić

Kako kaže Stojanović, darivanje najmlađima je najbolji način da otpočnemo obilježavanje njihovoh jubileja, četrdeset godina uspešnog poslovanja.

"Tokom svih društveno-odgovornih projekata u 2023. godini izdvojićemo više od milion eura za različite aktivnosti usmjerene ka djeci, jer ulaganjem u njih mi slavimo budućnost. Nadam se da će naš primjer pratiti i druge kompanije", istakla je Stojanović.

"Nakon što je prošle godine uspješno realizovala donacije porodilištima u celom Jadranskom regionu, MK Group nastavlja svoj regionalni društveno-odgovorni program "Podrška porodici"", ističe se u saopštenju.

Stojanovićfoto: Bojan Gnjidić

Iz MK Group dodaju da će ove godine sredstva u vrijednosti od 600.000 eura biti namijenjena za unaprjeđenje uslova u jaslicama i vrtićima u Crnoj Gori, Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj.

"U svim zajednicama u kojima posluje, MK Group aktivno doprinosi unapređenju uslova u kojima deca odrastaju, obrazuju se i razvijaju", istakli su iz MK Group.

Dodaju da program "Podrška porodici" postoji od 2017. godine kada je pokrenut sa ciljem novčanog nagrađivanja zaposlenih MK Group koji se ostvare u ulozi roditelja, da bi se kasnije proširio eksterno, kroz donacije ustanovama koje se bave djecom i mladima, kao i jačanjem porodice kao osnovne jedinice društva.

"MK Group ove godine obilježava jubilej 40 godina poslovanja, pod sloganom "Slavimo budućnost"", zaključuje se u saopštenju.

foto: MK Group