Bečić čestitao Ramazanski bajram: Islamska zajednica je nadahnuće za njegovanje sklada u društvu

On je u svoje i u ime partije uputio čestitke povodom Ramazanskog bajrama reisu Islamske zajednice Rifatu ef. Fejziću i svim pripadnicima Islamske zajednice u Crnoj Gori i dijaspori

3153 pregleda1 komentar(a)
Foto: Demokrate

Ramazanski bajram je jedan od najvećih islamskih praznika, kojim se obilježava kraj mjeseca posta, mjeseca zahvalnosti i odricanja, kazao je predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

On je u svoje i u ime partije uputio čestitke povodom Ramazanskog bajrama reisu Islamske zajednice Rifatu ef. Fejziću i svim pripadnicima Islamske zajednice u Crnoj Gori i dijaspori.

"Želim da vam bajramski dani budu ispunjeni zdravljem, radošću i blagostanjem, da ove svete dane pred nama, provedete u blagostanju sa svojim porodicama, komšijama i prijateljima, da dosadašnja plemenitost i tolerancija budu odlike koje će se njegovati i u budućnosti", rekao je Bečić.

Bajramski dani su, kako on kaže, još jedna prilika da afirmišemo naše tradicionalno gostoprimstvo, međusobno uvažavanje, poštovanje i solidarnost.

"Podsjeća nas koliko je važna tradicija i kultura Islamske zajednice u Crnoj Gori, da je ona dio identiteta crnogorskog društva i kao takva predstavlja nadahnuće da njegujemo multietnički i multikonfesionalni sklad, što su najveća civilizacijska dostignuća", dodao je Bečić.