Borovinić Bojović: Podrška ustanovama u oplemenjivanju izgleda školskih dvorišta

Predsjednica Skupštine Glavnog grada se pridružila obilježavanju Dana planete Zemlje u školi "Radojica Perović"

2940 pregleda5 komentar(a)
Foto: Skupština Glavnog grada

Sve obrazovne ustanove u Podgorici uvijek će imati pomoć i podršku Glavnog grada u realizaciji svih aktivnosti koje imaju za cilj oplemenjivanje izgleda školskih dvorišta, a samim tim i unapređenje ukupnog izgleda grada, kazala je predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović.

Ona se, kako je saopšteno iz lokalnog parlamenta, pridružila danas učenicima Osnovne škole „Radojica Perović", njihovim nastavnicima i roditeljima, u obilježavanju 22. aprila - Dana planete Zemlje.

Tim povodom je u školskom dvorištu organizovan niz aktivnosti pod nazivom „Zeleni dan za zeleno dvorište".

Predsjednica Skupštine Glavnog grada je, kako se navodi, zajedno sa đacima sadila cvijeće i druge vrste biljaka koje će "ne samo uljepšati, nego i učiniti zdravijim ambijent u kojem učenici provode značajan dio vremena".

foto: Skupština Glavnog grada

"Zadovoljstvo mi je da upravo u društvu najmlađih Podgoričana danas proslavljam Dan planete. Poznato je da se ove godine on u cijelom svijetu obilježava pod sloganom 'Investirajmo u našu planetu'. Svaka posađena biljka i svaki pokupljeni papirić neka je vrsta investicije u zdraviju sredinu i ugodniji životni ambijent. Ali vjerujem da je, ipak, najveća investicija u planetu zapravo investiranje u našu djecu, njihovo obrazovanje i razvijanje njihove ekološke svijesti, jer budućnost naše planete nesumnjivo pripada baš njima", rekla je Borovinić Bojović.