U proljećno uređenje Kolašina se uključili i srednjoškolci: "Učenici rado volontiraju"

"Na taj način smo obilježili i Dan planete Zemlje. Inače, određeni broj časova predviđen je za saradnju saradnju sa lokalnom zajednicom. Naši učenici se uvijek rado uključe u ovakve akcije i rado volontiraju" kaže Dulović

3306 pregleda1 komentar(a)
Detalj sa volontiranja, Foto: SMŠ Braća Selić

U obimno proljećno uređenje Kolašina, u susret predstojećoj turističkoj sezoni, uljučene su opštinske službe i preduzeća, ali i učenici kolašinske Srednje mješovite škole (SMŠ) Braća Selić.

Gimnazijalci, prvog, drugog i trećeg razreda i njihova profesorica biologije Jelena Dulović dali su doprinos uređenju zelenih površina na kojima se, već nekoliko godina, brigu o cvijeću vodi Kolašinka Gordana Bulatović.

Srednjoškolci su proteklih dana pomagali na pripremi površina za sadnju novog cvijeća.

FOTO: SMŠ Braća Selić
FOTO: SMŠ Braća Selić
FOTO: SMŠ Braća Selić
FOTO: SMŠ Braća Selić

"Učenici prvog razreda gimnazije, koji imaju izborni predmet zdravi stilovi života, kao učenici drugog i trećeg razreda, koji imaju izborne predmete ekologija i zaštita životne sredine učestvovali su u akcijama uređenja zelenih površina. Na taj način smo obilježili i Dan planete Zemlje. Inače, određeni broj časova predviđen je za saradnju saradnju sa lokalnom zajednicom. Naši učenici se uvijek rado uključe u ovakve akcije i rado volontiraju" kaže Dulović.

Bulatović već godinama, u saradnji sa Komunalnim preduzećem i podršku lokalne uprave, na Trgu boraca, u mnogim kolašinskim ulicama, ispred ustanova i turističkih objekata, sadi i njeguje razna vrste cvijeća.

Takav odnos prema zelenim površinama zaslužan je što Kolašin turisti sve češće zovu "grad cvijeća". Zahvaljujući Gordaninim savjetima i entuzijazmu "procvjetala" su i mnoga privatna dvorišta, terase i balkoni.

Uporedo sa sadnjom cvijeća, radnici Komunalnog preduzeća obavljaju prvu kosidbu, a njihove kolege rade na uklanjanju divljih deponija, pranju ulica i popravci ulične rasvjete.