Đurišić: Predlažem Anžuru da ne dolazi jer od jula neće biti direktor

Zoran Đurišić pozvao sve učesnike izbora direktora da objave ugovor sa iznosima plate i otpremnine kako bi da poreski obveznici vidijeli koliko će ih koštati

30890 pregleda39 komentar(a)
Đurišić, Foto: Boris Pejović

Predlažem gospodinu Marku Anžuru da ako ima neki drugi posao pametnije je da ga zadrži, odnosno da ga ne napušta zarad dolaska u "ToMontenegro", jer od jula neće biti direktor, kazao je dugogodišnji direktor "Montenegro Airlines" (MA) i donedavni savjetnik predsjednika Vlade za vaduhoplovstvo Zoran Đurišić "Vijestima" komentarišući odluku Vlade da za direktora nove državne avio kompanije izabere Slovenca koje je ranije bio direktor "Adria Airways".

Đurišić je kazao da ovo nije prvi put da se na ovakav način pristupa avio kompaniji.

"Neki koji su to ranije radli danas se kaju, a siguran sam da se će se kajati i ovi koji to rade danas. 'Montenegro Airlines' je dugo godina bio najbolja kompanija u regionu i 'Adria Airways' se samo divila našem prevoziocu. Ovakvoj odluci je prethodio, jučerašnje, naručeno saopštenje o uspješnosti a koji posmatra situaciju samo iz jednog ugla. Uporno se zaobilazi činjenica da 'ToMontenegro' mora da izdvoji tri miliona eura za motor koji već dvije godine leži u radionici dok se zamjenski placa 3.000 eura dnevno, kao i da ne izdvaja sredstva za održavanje aviona koja će vrlo brzo predstavljati višemilionske izdatke za kompaniju a koje će platiti poreski obveznici. Uz to, za razliku od MA, 'ToMontenegro' je na poklon od poreskih obveznika dobio avione i ne mora da izdvaja sredstva za iznajmljivanje ili kupovinu. Dakle, situacija u ovoj kompaniji nije ni približno onoj kojom se pokušava predstaviti. Ako se osvrneno na svega tri destinacije, u odnosu na 10-12 koje je cjelogodišnje držao MA, slika kompanije izgleda prilično drugačije", kazao je Đurišić.

Povezani članci

04. Maj 2023.

Mark Anžur novi direktor "To Montenegra"

On je pozvao sve učesnike ovakve odluke da objave ugovor koji se daje novom direktoru, da poreski obveznici vide koliko moraju da izdvoje za finansiranje direktora.

"Očekujem da će potpisnici ugovora i oni koji odlučuju o imenovanju, snositi troškove otpremnine koja će se direktoru isplaćivati prilikom razrješenja. Takođe očekujem da će već u julu, neka nova Vlada pristupiti avijaciji na ozbiljan način, i u potpunosti promijeniti koncept koji imamo priliku da gledamo sa već dva imenovanja direktora u kratkom periodu. Profil stručnjaka sa 4-5 godina iskustva nije ono što treba crnogorskom vazdušnom prevozniku. Kao što sam predložio gospodinu Saši Radoviću da ne vraća otpremninu, sada predlažem i gospodinu Anžuru da ako ima neki drugi posao pametnije je da ga zadrži, odnosno da ga ne napušta zarad dolaska u 'ToMontenegro'", kazao je Đurišić.