Anžur će zarađivati 3.500 eura mjesečno, godišnji bonus od 14 hiljada za pozitivan finansijski rezultat

Slovenački stručnjak dobijaće i mjesečnu naknadu od 1.000 eura za pokrivanje troškova stana i odvojeni život

28452 pregleda42 komentar(a)
Foto: Finance

Neto zarada novoizabranog izvršnog direktora nacionalne avio-kompanije "To Montenegro" Marka Anžura iznosiće 3.500 eura mjesečno, uvećana za adekvatan procenat vezan za minuli radni staž, a uz to, imaće i godišnji bonus u visini od četiri mjesečne neto ugovorene zarade (14.000 eura) u slučaju pozitivnog EBITDA (rezultat prije oporezivanja i amortizacije).

Slovenački stručnjak dobijaće i mjesečnu naknadu od 1.000 eura za pokrivanje troškova stana i odvojeni život, a shodno propisima kompanija imaće pravo na korišćenje službenog vozila, telefona, te službene bankovne kartice.

Anžur ima pravo na uvećanu zaradu, na naknadu zarade i druga primanja po osnovu rada u skladu sa zakonom i Opštim kolektivnim ugovorom.

Ovo je definisano predlogom ugovorom o radu koji je Vlada usvojila na današnjoj sjednici.

Mandat Anžura traje četiri godine, ali je ugovorom predviđeno da može biti smijenjen, između ostalog, jednostranom odlukom kompanije, bez navođenja razloga.

Ugovorom je predviđeno da radno vrijeme izvršnog direktora iznosi 40 časova sedmično, odnosno osam časova dnevno.

Anžur je iskustva u avijaciji počeo da stiče u aprilu 2012. godine kada je postao glavni komercijalista u slovenačkom avio-prevozniku “Adria ervejz”. U decembru iste godine postao je izvršni direktor i predsjednik borda direktora te kompanije, gdje se zadržao sve do marta 2016. godine. U kompaniji je u septembru 2019. godine zvanično proglašen bankrot.

Nakon odlaska iz “Adrie”, Anžur je bio menadžer ili konsultant u kompanijama “Stobart Air”, “Stobart Air Holdings” i “UNEX Management Consulting” iz Hamburga, koja se bavi konsaltingom u vazduhoplovstvu, gdje radi i sada i gdje je njegova pozicija navedena kao partnera.