Kolašinac uhapšen zbog proganjanja, dvojica zbog ugrožavanja sigurnosti

Kolašinskoj policiji je, kako je saopšteno, oštećena osoba 5. maja prijavila lice D.Ć. za koje tvrdi da je svakodnevno prati i šalje sms poruke, od trenutka kada je istog prijavila za zlostavljanje, 20. aprila

6425 pregleda1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shuhtterstock

Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Kolašinu uhapšen je D. Ć. (33) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo proganjanje, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kako se navodi u saopštenju, njemu je određen pritvor u trajanju od 30 dana i on je sproveden u Istražni zatvor Bijelo Polje.

Kolašinskoj policiji je, kako je saopšteno, oštećena osoba 5. maja prijavila D.Ć. za koje tvrdi da je svakodnevno prati i šalje sms poruke, od trenutka kada je istog prijavila za zlostavljanje, 20. aprila.

"D.Ć. je doveden u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Kolašin i od njega je prikupljeno obavještenje na zapisnik nakon čega je sa prijavom i izjavom upoznat nadležni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu", saopšteno je iz UP.

Dodaje se da je, osim toga, kolašinska policija postupila i po prijavi u kojoj je 7. maja navedeno da su dva lica F.R. (21) i M.B. (18) oštetili vozilo jedne osobe, koje se nalazilo ispred njene porodične kuće.

"Postupajući po prijavi policijski službenici su locirali F.R. i M.B. koji su prilikom kontrole, u prisustvu službenika policije, upućivali riječi prijeteće sadržine u odnosu na D.T., sina podnosioca gore pomenute prijave", rečeno je iz UP.

Sa događajem je, kako su kazali, upoznat tužilac u ODT u Kolašinu po čijem su nalogu F.R. i M.B. lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu D.T.

"Njima je od strane postupajućeg tužioca određeno zadržavanje do 72 sata", kazali su iz UP.