DPS seli u nove, za oko 200 kvadrata veće prostorija

Po odluci Vlade SD i SDP su se iz stare zgrade vlade iselili u decembru 2021. godine, DPS se pakuje

16204 pregleda53 komentar(a)
Foto: Portal Vijesti

Iz državne kase mjesečno će se uplaćivati 17.647,85 eura za potrebe smještaja Demokratske partije socijalista (DPS) u prostorijama od 1.458,50 kvadrata u zgradi Vektre u Podgorici, na šta je saglasnost dala Vlada.

Time se i ta partija, nakon Socijaldemokrata i Socijaldemokratske partije, iseljava iz zgrade u Jovana Tomaševića u Podgorici, nakon što je Vlada Zdravka Krivokapića 30. avgusta odlučila da preuzme prostorije koje su DPS, SDP i SD bez naknade godinama koristile.

SDP i SD su se još krajem 2011. iselile iz stare zgrade Vlade u nove prostorije, dok je DPS tražio još malo vremena dok ne sredi novi poslovni prostor, saopšteno je tada “Vijestima” iz Uprave za katastar i državnu imovinu.

Kako se vidi iz dokumenta objavljenog na sajtu Vlade, za to im je trebalo malo više od godinu jer su 7. aprila ove godine dostavili zahtjev za obezbjedenje poslovnog prostora u Podgorici.

U njemu se dostavlja ponuda Bemaxa d.o.o., za davanje u zakup poslovnog prostora u zgradi Vektra i navodi da je cijena mjesečne zakupnine 17.647,85 eura sa uračunatim POV-om, odnosno na godišnjem nivou 211.774,20 eura.

Kao nasljednik Saveza komunista, DPS je decenijama bio u zgradi u Ulici Jovana Tomaševića, a zatim su mu se pridružile i ostale dvije partije koje su, kao i ostale parlamentarne stranke, na to imale pravo po zakonu.

U informaciji Vlade, koja je objavljena na sajtu nakon sjednice 30. avgusta 2021, navodi se da je DPS koristio prostor ukupne površine 1.276 kvadrata, SDP 234 kvadrata, a SD 192 kvadrata.