"Majstoru za stare kišobrane" dvije godine zatvora zbog krađe

"Radi se o licu koje je ranije višestruko osuđivano, između ostalog, i za istovrsna krivična djela", kazali su iz Osnovnog suda

5395 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Podgorici Demir Adžović osuđen je kaznom zatvora u trajanju od dvije godine zbog produženog krivičnog djela krađe.

"Radi se o licu koje je ranije višestruko osuđivano, između ostalog, i za istovrsna krivična djela", kazali su iz Osnovnog suda.

Iz Osnovnog suda su pojasnili da se radi o licu koje je u javnosti bilo prepoznato kao lice koje ulazi u kuće pod izgovorom da popravlja stare kišobrane.

"Okrivljeni je u dva navrata izvršio krivično djelo krađa i to na štetu N.J., kada je nakon ulaska u hodnik njene kuće, iz cipelarnika oduzeo dva para patika ukupne vrijednosti 150,00 eura i na štetu P.K., kada je ušao u hodnik od stana oštećene, vršeći premetačinu po ženskoj torbi okačenoj na vješaonik, izvadio novčanik u namjeri da oduzme novac i druge vrijedne stvari koje pronađe, u čemu ga je spriječila oštećena koja je naišla u tom trenutku", navodi se u saopštenju suda.

Okrivljenom je, dodaje se, produžen pritvor nakon izricanja presude, koji može trajati do pravosnažnosti presude, ali najduže dok okrivljenom ne istekne kazna zatvora koju je izrekao prvostepeni sud.