Runijeva poruka igračima Junajteda

“Sačuvajte nasljeđe i spriječite Siti u namjeri da uradi ono što je Junajted 1999. godine”, napisao je Runi u kolumni za “Tajms”

4150 pregleda0 komentar(a)
Ten Hag cilja drugi trofej ove sezone, Foto: Reuters

Mančester junajted ima šansu da poremeti planove Mančester sitiju koji u finišu sezone ima šansu da osvoji sve. “Građani” su prije osam dana odbranili titulu u Premijer ligi, do kraja ih čekaju i finala FA kupa i Lige šampiona pa planiraju da urade isto ono što je učinio Junajted 1999. godine. Da dođu do sva tri velika trofeja u sezoni...

Na tom putu Sitiju stoji Inter (evropsko finale u Istanbulu 10. juna), ali i gradski rival Junajted s kojom će se boriti za pehar u FA kupu 3. juna na “Vembliju”. Tenzija u Mančesteru raste, crveni dio ne želi da gleda plavi kako slavi, ne želi to ni Junajtedova legenda Vejn Runi.

“Igrači Junajteda treba da čuvaju nasljeđe i da spriječe Siti u namjeri da ponovi taj uspjeh”, napisao je Runi u kolumni za “Tajms” aludirajući na 1999.

Runi ne krije da je impresioniran snagom Sitija (čak je i predvidio da će tim Pepa Gvardiole “uništiti” Real Madrid u polufinalu Lige šampiona), ali smatra i da “crveni đavoli” u jednoj utakmici za pehar imaju šansu ako bi se prilagodili rivalu... A to znači da bi Erik ten Hag, mada mu ne bi bio prvi put ove sezone, odustao od jasne napadačke ideje.

“U redu, nije lako napasti Siti, ali je još teže ako se branite sa 10 igrača iza lopte. Ne bih to preporučio Ten Hagu, probao bih sa idejom koju je u prvom mandatu u Čelsiju imao Žoze Murinjo”, naveo je Runi.

A to je:

“Tada su Džo Kol, Arjen Roben i Demijan Daf imali jasnu poziciju na polovini terena i čekali su da odbrambeni igrači dođo du lopte i sprovedu je do njih. Tada je kontranapad bio ubitačan i davao je rezultat. Sada bi Junajted to mogao da radi sa Markusom Rašfordom i Antonijem Marsijalom... Ako dva takva igrača stalno stoje visoko i čekaju loptu - mislim da bi to natjeralo Gvardiolu i Siti da se zapitaju”, istakao je Runi.

Ako bi Junajted osvojio FA kup onda može da se konstatuje da je sezona kluba sa “Old traforda” više nego dobra. Bio bi to drugi pehar za Ten Haga (nakon onog u Ligakupu Engleske), a ono najvažnije je da se klub nakon godinu pauze vratio u Ligu šampiona.

- Junajtedu je mjesto u eliti, sada moramo tu da ostanemo - poručio je Ten Hag.