Građanska alijansa: Formiran Ženski klub u ulcinjskom parlamentu, žene da preuzmu aktivnu ulogu u politici

Osnivanje kluba, kazali su iz GA, rezultat je zajedničkog rada odbornica iz Opštine Ulcinj i te organizacije, a uz podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava kroz projekat "Platforma za ostvarivanje rodne ravnopravnosti"

4958 pregleda1 komentar(a)
Osnivanje Ženskog kluba u Ulcinju, Foto: Građanska alijansa

Još jedan Ženski klub osnovan je u lokalnom parlamentu, ovog puta u Ulcinju, saopšteno je iz Građanske alijanse (GA).

Iz te nevladine organizacije su podsjetili da je ovo drugi ženski klub koji je formiran, nakon što je nedavno u Bijelom Polju osnovan prvi takav neformalni klub.

Osnivanje kluba, kazali su iz GA, rezultat je zajedničkog rada odbornica iz Opštine Ulcinj i te organizacije, a uz podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava kroz projekat "Platforma za ostvarivanje rodne ravnopravnosti".

"Zadovoljstvo nam je što na ovaj način dajemo doprinos timu hrabrih i upornih žena koje su odlučile da se udruže i aktivno doprinesu unapređenju života svih građana i građanki opštine Ulcinj", rečeno je iz te nevladine organizacije.

Prema njihovim riječima, ženski klub predstavlja "snažan glas" i pokretač promjena za prava i interese žena u opštini Ulcinj.

"Kroz ovu inicijativu, doprinijeće se suprotstavljanju rodnoj nejednakosti, osnaživanju žena da preuzmu aktivnu ulogu u politici i javnom životu, te podsticanju dijaloga o pitanjima koja su od suštinske važnosti za žene i društvo u cjelini", dodali su.

Iz GA navode da će se Ženski klub kroz saradnju sa drugim političkim strankama, organizacijama civilnog društva i građanima zalagati za ostvarivanje principa predviđenih Sporazumom o osnivanju Ženskog kluba.

"Tu mislimo na afirmaciju rodne ravnopravnosti na svim nivoima odlučivanja, podsticaj žena za veće učešće u političkom i javnom životu, unapređenje položaja žena u svim sferama društva kao i podsticaj i unapređenje solidarnosti i humanosti, promovisanje volonterizma i međusobnog pomaganja", objasnili su.

Iz te nevladine rganizacije su iskazali nadu da će klub biti snažan glas za neophone promjene i unapređenje rodne ravnopravnosti.

"Nadamo se da će predstavljati podsticaj za izgradnju nove generacije liderki kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou", zaključili su.