Ruske vlasti: Pet mrtvih u udaru na teritoriji Luganska, koja je pod ruskom kontrolom

Prema preliminarnim informacija, udar je izvršen višecjevnim raketnim bacačem Himars koji su Sjedinjene države (SAD) isporučile Kijevu, navodi se u saopštenju ruske vlasti

5451 pregleda7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U noćnom granatiranju farme živine u oblasti Lugansk na istoku Ukrajine, koja je pod ruskom kontrolom, najmanje pet ljudi je stradalo a 19 je ranjeno, objavile su danas ruske vlasti i optužile Kijev da je sproveo taj udar.

Rat u Ukrajini počeo je krajem februara 2022. godine,a danas je 462. dan od poečtka invazije Rusije na tu zemlju.

"U granatiranju sela Karpati (35 kilometara zapadno od Luganska) od strane ukrajinskih oružanih grupa ima 24 žrtava - pet mrtvih i 19 ranjenih, napisao je preko Telegrama ruski Centr kontrole bezbjednosne situacije u Luganskoj oblasti.

Oštećena je farma živine i objekat gdje su privremeno smješteni radnici, rekao je isti izvor ne navodeći da li su žrtve vojnici ili civili. Međutim u prvom saopštenju objavljenom nekoliko sati ranije, navedeno je da su stradala četiri radnika.

Prema preliminarnim informacija, udar je izvršen višecjevnim raketnim bacačem Himars koji su Sjedinjene države (SAD) isporučile Kijevu, navodi se u saopštenju i dodaje da je "neprijatelj ispalio četiri rakete".

Region Luganska, koji se nalazi pored Donjecka, velikim dijelom je okupirala ruska vojska i spada u jednu od četiri ukrajinske teritorije čiju aneksiju je Moskva objavila u septembru prošle godine.