Božović: Crna Gora da iskoristi učešće u međunarodnim organizacijama da bi uputila svoje vojnike na Kosovo i Metohiju

"Siguran sam da bi kontingent crnogorske vojske mnogo učinio na osjećaju sigurnosti za srpsku zajednicu na Kosovu, kao i na zaštiti svetinja Srpske pravoslavne crkve", istakao je Božović

7571 pregleda8 komentar(a)
Božović, Foto: SNP

Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) i kandidat za poslanika koalicije SNP - Demos - Za tebe, Bogdan Božović rekao je danas da bi “Crna Gora trebalo da iskoristi učešće u međunarodnim organizacijama da bi uputila svoj kontingent vojnika na Kosovo i Metohiju”.

Božović je, komentarišući vijest o turskim specijalcima koji će se pridružiti snagama KFOR-a, na društvenim mrežama upitao zašto i Crna Gora ne učini isto.

"Siguran sam da bi kontingent crnogorske vojske mnogo učinio na osjećaju sigurnosti za srpsku zajednicu na Kosovu, kao i na zaštiti svetinja Srpske pravoslavne crkve", istakao je on u saopštenju.

Božović je dodao da bi se Crna Gora na taj način pokazala kao pouzdan i odgovoran partner koji doprinosi regionalnom miru i stabilnosti.

Turska planira da pošalje vojnike na Kosovo, kao odgovor na zahtjev NATO-a da se pridruži mirovnim snagama KFOR-a poslije nemira na sjeveru Kosova, saopštilo je juče tursko Ministarstvo odbrane.