Džoni Dep možda ponovo u ulozi Džeka Sparoua

Glumac je igrao glavnu ulogu u svih pet filmova franšize, koji su započeli 2003. godine sa "Prokletstvom Crnog bisera"

2480 pregleda0 komentar(a)
Džoni Dep, Foto: Shutterstock

Postoji mogućnost da se Džoni Dep ponovo nađe u ulogzi kapetana Džeka Sparoua u nadolazećem filmu "Pirati sa Kariba", sugerisao je insajder blizak filmu.

Glumac je igrao glavnu ulogu u svih pet filmova franšize, koji su započeli 2003. godine sa "Prokletstvom Crnog bisera". Međutim, nakon objavljivanja poslednjeg filma "Salazarova osveta" iz 2017. godine, Dep se navodno rastao od Diznija i više ga neće biti u daljim projektima.

Do ovog poslovnog raskida došlo je u jeku nedavnih parnica između glumca i bivše supruge Amber Herd, koja je tvrdila da ju je holivudski glumac fizički i emocionalno zlostavljao.

Sukob između Depa i Herd započeo je 2019. godine kada je on tužio nju zbog klevete nakon članka iz 2018. godine koji je napisala za "Vašington post", tvrdeći da je žrtva nasilja u porodici.

Zatim je glumica sljedeće godine podnijela kontratužbu protiv Depa, a slučaj je ubrzo dospio na naslovnice nakon što je 2022. godine započeo proces.

Održana su dva suđenja, jedno u Velikoj Britaniji i jedno u SADu. U britanskom slučaju, iako Dep nikada nije optužen za silovanje, utvrđeno je da je glumicu zlostavljao u kući. Međutim, u slučaju SAD, njene tvrdnje su u velikoj mjeri smatrane neistinitim. Iako se Herd zaklela da će se žaliti na presudu na slučaj u SADu, na kraju je van suda riješila slučaj sa glumcem, isplativši mu milion dolara u decembru.

Usred kontroverzi između Depa i Herd, Dizni je navodno okrenuo leđa glumcu. Dep je takođe kasnije na suđenju izjavio da se neće vratiti u Dizni "čak ni za 300 miliona dolara".

Sada, iako nijedna strana nije potvrdila da želi da udruži snage, Šon Beli, predsjednik kompanije Dizni Studios za filmsku produkciju, nagovijestio je da će se Dep možda vratiti čuvenoj ulozi u predstojećem filmu.

"Mislimo da imamo zaista dobru, uzbudljivu priču koja odaje počast prethodnim filmovima, ali može se vidjeti i nešto novo", govorio je za " Nju Jork Tajms" o predstojećem filmu koji će biti šesti u franšizi.

Na pitanje o Depovom mogućem pojavljivanju u filmu, izjavio je da Dizni "trenutno ništa ne isključuje".

Iako to ne znači da će glumac uskoro ponoviti svoju ulogu kapetana Džeka Sparoua, to potvrđuje da Dizni nije donosio nikakve konkretne odluke o tome da Dep ne glumi u predstojećem filmu.

Špekulacije o Depovom mogućem pojavljivanju u novom projektu pojavile su se ranije ove godine, kada je producent filma priznao da bi volio da se glumac vrati kao kapetan Džek Sparou.

Govoreći na ovogodišnjoj dodjeli Oskara, producent Džeri Brakhajmer je izjavio: "Svi radimo na ovom filmom. Veoma smo uzbuđeni, mislim da imamo sjajan scenario."

Na pitanje u vezi sa Depovim potencijalnim povratkom, rekao je: "Vidjećemo. Volio bih to. Volio bih da ga imam u filmu, to je sve što vam mogu reći."