MEPPU: Počela sanacija nelegalne deponije na obali rijeke Tare u Mojkovcu

"Jako me raduje što smo danas krenuli sa radovima na sanaciji deponije na obali Tare i što ćemo u narednom periodu uspjeti konačno da riješimo ovo ogromno ekološko pitanje i opterećenje za građanke i građane Mojkovca.”, kazala je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović

2517 pregleda4 komentar(a)
Foto: MEPPU

Danas je počela sanacija nelegalne deponije na obali rijeke Tare u Mojkovcu, navodi se u saopštenju Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma (MEPPU).

"Nastavljamo da rješavamo crne ekološke tačke u Crnoj Gori. Jako me raduje što smo danas krenuli sa radovima na sanaciji deponije na obali Tare i što ćemo u narednom periodu uspjeti konačno da riješimo ovo ogromno ekološko pitanje i opterećenje za građanke i građane Mojkovca.”, kazala je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović

Novaković Đurović je poručila da se veseli izgradnji zelene oaze na ovoj lokaciji, gdje će, kako kaže, svi uskoro moći da uživaju pored Suze Evrope.

foto: MEPPU

"Za realizaciju projekta sanacije neuređenog odlagališta Zakršnica–Mojkovac, koji je sproveden u okviru projekta „Upravljanje industrijskim otpadom i čišćenje“ urađen je glavni projekat i elaborat procjene uticaja na životnu sredinu, na koji je Agencija za zaštitu životne sredine dala saglasnost. Vrijednost projekta iznosi oko 3,5 miliona eura, a rok za realizaciju se očekuje u narednih godinu i po", zaključuje se u saopštenju MEPPU.