Demokrate osudile prijetnje Vukadinoviću: Mafija neće uplašiti organe upravljanja niti jednog preduzeća u Crnoj Gori

Oni su ocijenili da je cjeduljica pod brisačem vozila Vukadinovića, znak nedostatka hrabrosti onih "koji su vršili krivična djela"

3300 pregleda21 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Korupcija i kriminal unutar podgoričke "Čistoće" ili bilo kog drugog preduzeća biće zaustavljeni, a zakonito i domaćinsko poslovanje obezbijeđeno, jer se to od nas i nove demokratske vlasti u Podgorici očekuje, rečeno je iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije su, kako je saopšteno, osudili prijetnje upućene predsjedniku Odbora direkora "Čistoće" Milanu Vukadinoviću i zatražili da se počinilac privede pravdi.

"Šta drugo i očekivati od onih koji očigledno imaju samo hrabrosti da vršeći krivična djela nezakonito troše novac gađana na ispunjavanje svojih ličnih i partijskih prohtjeva", kazali su iz Demokrata.

Oni su ocijenili da je cjeduljica pod brisačem vozila Vukadinovića, znak nedostatka hrabrosti onih "koji su vršili krivična djela".

"Isto tako nedvosmislen pokazatelj da u svim nedavno otkrivenim djelima koja su u prethodnom periodu prezentovana postoje dokazi za ozbiljna krivična djela učinjena od strane organizovane grupe koji su zloupotrijebili službeni položaj u gradskim preduzećima", naveli su iz te partije.

Upitali su odakle strah ako nije tako kao što su kazali.

"Vukadinović je u prethodnom periodu izvijestio javnost o nezakonitom radu i malverzacijama bivšeg rukovodstva preduzeća i upoznao građane gdje je trošen njihov novac. Dok je grad u svojim pojedinim djelovima "grcao u nečistoći", pojedini čelnici preduzeća ''Čistoća'' "grcali su" u stotinama hiljada nezakonito potrošenog novca krivotvorenjem završnih računa i skrivanjem revizorskih izvještaja", rekli su iz Demokrata, te dodali da je to privredno društvo time osiromašeno, ostavljeno u dugovima i, kako su kazali, ozbijnim problemima.

Iz Demokrata su kazali kako "mafija koja stoji iza ovakvih i sličnih postupaka" neće uplašiti organe upravljanja niti jednog preduzeća u Crnoj Gori.

"Već će upravo ovim svojim mizernim i kukavičkim djelima biti upravo vjetar u leđa da se hrabro krene u borbu protiv kriminala i korupcije na svim nivoma. Za takvu borbu smo se godinama spremali i od takve borbe nikad nećemo odustati", naveli su.

Dodali su da je jedina stvar za koju ne znaju strah , te da upravo zbog toga neće stati "bez obzira na sve".

"Dok mi spremamo još jači udar na mafiju, pozivamo sve organe upravljanja u drugim preduzećima da pročešljaju dokumentaciju i utvrde sve eventualne nepravilnosti i istjeraju mafiju iz javnih preduzeća", rekli su iz Demokrata.

Oni su pozvali nadležne organe da zaštite Vukadinovića i njegovu porodicu, te da otkriju počinioce i omoguće da organi upravljanja nastave da rade nesmetano i u skladu sa Zakonom.

"Time bi obezbijedili zakonito poslovanje i konsolidaciju finansija u svim javnim preduzećima", zaključili su iz Demokrata.