Težak zadatak za Mornar na startu kvalifikacija - rival Obradoiro, Getingen, Nes Ciona ili Vareze

Barani sjutra saznaju imena rivala, do grupne faze FIBA lige šampiona vode tri pobjede na jednom od tri kvalifikaciona turnira

8150 pregleda4 komentar(a)
Trener Barana Mihailo Pavićević, Foto: KK Mornar/Mediapro

Po uzoru na UEFA Ligu šampiona, i FIBA je odlučila da u kvalifikacijama za takmičenje istog imena razdvoji ekipe na one koje su prvaci svojih zemalja i ostale.

Među tim ostalima, koji će se takmičiti u ztv. Ligaškom putu, nalazi se i Mornar, koji će iz 4. šešira čekati žrijeb zakazan za sjutra (11.30 časova).

Barani će na startu igrati sa nekom od ekipa iz 5. šešira, a zadatak im neće biti nimalo lak, jer su mogući rivali španski Obradoiro, njemački Getingen, izraelska Nes Ciona i italijanski Vareze.

U slučaju pobjede, tim Mihaila Pavićevića bi igrao sa pobjednikom duela timova iz 3. i 6. šešira, a potom u finalu jednog od tri kvalifikaciona turnira, koji se održavaju od 25. septembra do 1. oktobra, tražio mjesto među 32 ekipe u elitnom takmičenju pod okriljem Fibe.

Put šampiona

Prvi šešir: Baken Bers (Danska), Kalev (Estonija), Patrioti (Slovačka), Benfika (Portugal)

Drugi šešir: AEK Larnaka (Kipar), Peć (Kosovo), Norčeping Dolfins (Švedska), TSU Tbilisi (Gruzija)

Ligaški put

Treći šešir: Šole (Francuska), Brindizi (Italija), Legija (Poljska), Strazbur (Francuska)

Četvrti šešir: FMP (Srbija), Hirous (Holandija), Karhu (Finska), Mornar (Crna Gora)

Peti šešir: Getingen (Njemačka), Nes Ciona (Izrael), Obradoiro (Španija), Vareze (Italija)

Šesti šešir: Oradea (Rumunija), Džajants Antverpen (Belgija), Jonava (Litvanija), pobjednik pretkvalifikacionog meča Gladijators (Velika Britanija) - Friburg (Švajcarska)