Čarapić: U posjedu smo informacije da SDP i URA spremaju “šavnički scenario” za Cetinje

On smatra da će pokušati da izdejstvuju ponavljanje glasanja iznova i iznova, dok god im se, kako kaže, ne zadovolje interesi

12925 pregleda21 komentar(a)
Čarapić, Foto: Pokret Evropa sad

U apsolutnom je interesu građana da se na Cetinju u subotu glasanje sprovode mirno i u demokratskom duhu, kako to i dolikuje crnogorskoj Prijestonici, kazao je član Predsjedništva Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić.

"Nažalost, u posjedu smo poražavajućih informacija da to nije u interesu SDP-a, koji se bori za cenzus i GP URA, koja se bori za duži ostanak u foteljama i prema podacima kojima raspolažemo, ove dvije strukture će pokušati da na Cetinju izvedu "šavnički scenario", dodao je Čarapić.

On smatra da će pokušati da izdejstvuju ponavljanje glasanja iznova i iznova, dok god im se, kako kaže, ne zadovolje interesi.

"Isti ovi subjekti se nadaju da će kroz odluke Ustavnog suda uspjeti da ovo sprovedu i u Ulcinju, gdje nastoje da takođe dođe do ponavljanja glasanja", rekao je Čarapić.

On je naglasio da SDP građanima Cetinja nudi novac za glas na izborima.

"SDP je time sebe doveo u ravan sa onima koji su ovakvom praksom trovali sve izbore u prethodnih 30 godina", dodao je on

Čarapić je pozvao građane Cetinja da, kako kaže, "udare jak šamar" tim strukturama i na izborima glasaju PES.

"Pokret Evropa sad kog su oponenti opstruirali na svim izborima na koje smo do sada izašli, te time obeshrabre dalje opstruiranje ovog izbornog procesa", zaključio je Čarapić.