"Pritvor poslije 10 godina besmislen"

Navodnom šefu australijskog podzemlja pritvor do 30 dana

76 pregleda10 komentar(a)
Vaso Ulić, Foto: Savo Prelević
02.09.2017. 06:59h

Branioci navodnog šefa australijskog podzemlja Vasa Ulića, advokati Danilo Mićović i Miloš Vuksanović tražili su od Višeg suda da ukine pritvor tom Podgoričaninu, uhapšenom zbog sumnje da je organizator međunarodne grupe švercera droge.

Mićović i Vuksanović tvrde da na osnovu dokaza koje je prezentiralo Specijalno državno tužilaštvo ne postoji osnovana sumnja da je Ulić počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret:

“Jer osim paušalnih i nepotkrijepljenih navoda iz krivične prijave, ni u najavi nema nijednog dokaza u smislu povezanosti Vasa Ulića sa onim što mu se stavlja na teret”, kazali su advokati.

Najtraženiji australijski narkobos uhapšen je krajem avgusta u Podgorici, zbog sumnje da je 2007. godine organizovao kriminalnu grupu koja je u krijumčarila drogu u Australiju i rasturala je u toj državi. Nakon saslušanja u Višem sudu, istražni sudija odredio mu je pritvor do 30 dana.

Njegovi branioci ističu da nakon 10 godina od navodnog izvršenja krivičnog djela ne stoji nijedan od razloga za određivanje pritvora, koji služi kao nužna mjera za obezbjeđenje prisustva okrivljenog.

“Ovo se naročito odnosi na razloge koji se tiču potencijalne opasnosti od bjekstva, iako je u trenutnoj situaciji jedini interes i volja okrivljenog da ostane u Crnoj Gori i pred nadležnim organima dokaže da ni na koji način nije umiješan u izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret”, kazali su Ulićevi branioci “Vijestima”.

Advokati pojašnjavaju da zbog proteka vremena nijesu osnovani ni ostali razlozi zbog kojih je određen pritvor.