Rakiti zadržavanje do 72 sata, tvrdi da je V.B. pokušao da ga reketira i da mu je uznemiravao porodicu i prijatelje

Advokat Milonjić je kazao da je njegovom branjeniku zadržavanje određeno zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dva krivična djela - ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

32114 pregleda8 komentar(a)
Sinoć nakon hapšenja Rakite u Budvi, Foto: Screenshot

Nakon saslušanja u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici Aleksandru Rakiti određeno je zadržavanje do 72 sata, zbog sumnje da je sinoć, u Budvi, pokušao da ubije V.B.

On je tužiocu rekao da je oštećeni juče pokušao da ga reketira, ali i da je uznemiravao njegovu porodicu i prijatelje...

To je za "Vijesti" kazao njegov branilac, advokat Božo Milonjić.

Rakita je uhapšen sinoć, dva sata nakon ponoći, u Budvi.

Milonjić je kazao da je njegovom branjeniku zadržavanje određeno zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dva krivična djela - ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Pritvorski osnov je opasnost od bjekstva i uticaja na svjedoke. On je pred višim državnim tužiocem u Podgorici iznio odbranu, do detalja opisao kritični događaj i šta ga je motivisalo i navelo da izvrši krivično djelo. Takođe, do detalja je opisao ponašanje oštećenog tog i prethodnih dana u Budvi, u odnosnu na samog osumnjičenog, članove njegove porodice i njegove prijatelje. On je priznao izvršenje krivičnog djela", kazao je Milonjić.

Rekao je da očekuju da će Rakita sjutra biti priveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici, koji će se izjasnisti o predlogu tužilaštva za određivanje pritvora.

"Do nemilog događaja došlo je ne samo zbog ponašanja okrivljenog, već i zbog ponašanja oštećenog koji je od ranije poznat Upravi policije i koji je u Budvi prepoznat kao osoba sklona devijanstnom ponašanju. Očekujemo od nadležnih institucija da obrate pažnju na ovakva lica koja se slobodno kreću u metropoli turizma, a posebno zbog svega što se dešava u našem društvu", rekao je Milonjić.

Advokat Rakite potvrdio je za "Vijesti" da je oštećenji V.B. pokušao da reketira okrivljenog.

"Moj branjenik je trpio reket i iznudu od strane oštećenog. To reketiranje i iznuda trajali su u kontinuitetu tokom jučerašnjeg dana. Slučaj i ponašanje oštećenog juče tokom dana prijavljeno je policiji u Budvi. Zašto policija nije reagovala i nije privela oštećenog zbog saslušanja na sve ove okolnosti, ostaje da se utvrdi u daljem toku postupka i da neko iz Uprave policije na to da odgovor. Informisan sam da je sinoć, tokom noći, jedno lice saslušano u policiji i da je opisalo da je oštećeni na jednom brodu uznemiravao ljude, upadao na tuđe posjede, uznemiravao građane, ali da na to niko nije reagovao, iako je bilo prijavljeno policiji", kazao je Milonjić.