Danci na "Parkenu" spremaju zamku za Levandovskog

Danska - Poljska u Kopenhagenu (20.45) igraju derbi 7. kola grupe E. Rumunija sa Jermenijom u Bukureštu

0 komentar(a)
Robert Levandovski, Foto: Reuters
01.09.2017. 13:33h

Još dvije utakmice igraju se večeras u našoj grupi E, obje mogu da značajno utiču na tabelu i rasplet u finišu kvalifikacija.

Lider grupe sa 16 bodova, reprezentacija Poljske, gostuje Danskoj u Kopenhagenu i ima šansu da završi posao - u slučaju pobjede već u ponedjeljak bi protiv Kazahstana u Varšavi mogla da izbori vizu za Svjetsko prvenstvo.

"Zadovoljni smo što zauzimamo 1. mjesto u grupi i što kontrolišemo situaciju, ali još ništa nije gotovo. Pobjedom u Kopenhagenu napravili bismo veliki korak", rekao je napadač Napolija Akradijuš Milik.

Danci su najveći rival naše selekcije u borbi za 2. mjesto - imaju 10 bodova, isto kao i Crna Gora, ali slabiju gol-razliku, pa je jasno da će rezultat sa „Parken stadiona” biti interesantan i „sokolima”.

"Imamo iskusne igrače, koji mi daju nadu da možemo da dobro finiširamo kvalifikacije. Iskustvo je jako potcijenjeno u fudbalu, jer je to znak da su ti igrači igrali na visokom nivou iz godine u godinu", kazao je selektor Danske Age Hareide.

Danci prave strategiju kako da zaustave Roberta Levandovskog, koji je davao golove na svih šest utakmica do sada - postigao ih je ukupno 11.

"Sjajan je napadač, ali imaju Poljaci još dobrih fudbalera kojih moramo da se pazimo", dodao je Hareide.

Rumuni, koji u ponedjeljak gostuju u Podgorici, večeras u Bukureštu igraju sa Jermenijom. Meč dočekuju u neobičnoj atmosferi, nakon što je list „Gazeta sporturilor” napisao da je selektor Krištuf Daum dobar, ali za pakovanje ribe!

"Je li ovo komedija ili želite da pričamo o fudbalu", kazao je Njemac.

Rumuni i Jermeni još nisu otpisani, iako imaju po šest bodova - četiri boda manje od Crne Gore i Danske.