Marković: Stanje na crnogorskim aerodromima je zastiđe

""Niko nije rekao da će se aerodromi privatizovati, da će se prodati strancima nego da će se valorizovati. Je li u interesu i Vas i bilo koga ono što gledamo u špicu turističke sezone u Tivtu? Ne, to nije podsticajno za Crnu Goru to je zastiđe za Crnu Goru"

213 pregleda28 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Zoran Đurić
29.08.2017. 17:41h

Valorizacija aerodroma je preduslov razvoja, kazao je premijer Duško Marković tokom posjete gradilištu autoputa Bar-Boljare.

"Sadašnje stanje da putnici više sati čekaju prtljag je zastiđe", rekao je Marković.

Odgovarajući na pitanja novinara premijer je rekao na temu aerodroma da je njihova valorizacija povezana sa svim politikama Vlade kako bi bio podstaknut razvoj.

"Ne možemo govoriti o novim radnim mjestima, o zapošljavanjima, o stranim investicijama, a da nemamo infrastrukturu koja može da odgovori tim našim realnim potrebama i zahtjevima. Autoput je jedan od projekata koji treba da osposobi i pripremi Crnu Goru za takve razvojne planove i potrebe države i građana. To su i željeznica i aerodromi. Moj i stav Vlade je da se moraju valorozovati i unaprijediti naši infratrukturni potencijali. Nećemo dozvoliti da na aerodromima građani i gosti čekaju pasošku konotrolu na pistama ili da prtljag čekaju tri i po sata kao što je prije neki dan bilo na podgoričkom aerodromu. Je li to Crna Gora koja želi dvije milijarde eura prihoda od turizma godišnje? Je li to Crna Gora koja želi prestižne i kvalitetne goste? Ne", rekao Marković dodajući da postoji više modela valorizacije.

Rekao je i da se ova tema "koristi kao manipulacija u političke svrhe".

"Niko nije rekao da će se aerodromi privatizovati, da će se prodati strancima nego da će se valorizovati. Je li u interesu i Vas i bilo koga ono što gledamo u špicu turističke sezone u Tivtu? Ne, to nije podsticajno za Crnu Goru to je zastiđe za Crnu Goru. Ova Vlada ne želi da takav resurs bue na takav način korišćen", rekao je Marković.

Upitan šta je preporučilo novoizabranog direktora Aerodroma Crne Gore Danila Orlandića (Socijaldemokrate Crne Gore) za to mjesto, Marković je odgovorio da je to pitanje za Upravni odbor Aeorodroma.

"Vlada će pratiti njegov rad", rekao je Marković.