Nikšić: Dnevno od deset do 15 požara

Požara ima u Banjanima, i prigradskim naseljima Straševina, Glibavac, Rastovac, Miločani, ali svi su za sada pod kontrolom

82 pregleda1 komentar(a)
27.08.2017. 08:05h

U Nikšiću se ovih dana teško diše, jer gori na sve strane, a dim je maltene „poklopio“ grad. Dnevno izbije od deset do 15 požara i od jula do danas, prema riječima komandira Službe zaštite i spasavanja Veselina Gardaševića, bilo ih je blizu 400.

„Dešava se da nam u istom trenutku jave da na nekoliko mjesta gori. Reagujemo na svaku dojavu i nećemo nećemo dozvoliti da nijedan objekat bude ugrožen. Juče su u Dugi bile ugrožene dvije kuće Milića, u Dubravi, u Pištetama, kuća Vujačića, u Lukavici neke kolibe. Uspjeli smo sve da ih odbranimo“, kazao je Gardašević „Vijestima“.

Požara ima u Banjanima, i prigradskim naseljima Straševina, Glibavac, Rastovac, Miločani, ali svi su za sada pod kontrolom i nema ugroženih objekata.

„Gori i u Toviću gdje je nepristupačan teren, ali je i taj požar pod kontrolom. Od prije nekoliko dana uveli smo dežurstva u Trebjesi i uspjeli da taj požar držimo pod kontrolom. Mobilišemo ljude, pomažemo jedni drugima, često kada završe sa smjenom vatrogasci nastave da rade i pomažu kolegama u drugoj smjeni, tako da ih uvijek imamo po dvadesetak na raspolaganju“, kazao je Gardašević.

„Ne pamtimo ovakvo ljeto. Ne znamo gdje ćemo prije. Rad nam je poremetila i promjena radnog vremena. Mnogo lakše nam je bilo kada smo radili u smjenama od 24 časa, nego sada u smjenama od 12 sati, jer nam je teško da organizujemo ispomoć“, kazali su vatrogasci.

Galerija