Kenana Strujić direktorica Doma starih koji još nije završen

Očekuje se da bi radovi na staračkom domu trebalo da budu okončani do kraja oktobra...

433 pregleda3 komentar(a)
Dom starih Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
26.08.2017. 19:13h

Predsjednica Opštinskog odbora Bošnjačke stranke (BS) Kenana Strujić postavljena je za v.d. direktora Doma starih u Pljevljima.

Odluku o osnivanju doma i imenovanju Strujićeve donijela je Vlada na posljednjoj sjednici, iako zgrada još nije završena.

Strujićeva je profesorica filozofije i zaposlena je u Informativnoj službi Rudnika uglja.

Predviđeno je da u roku od 30 dana bude izabran upravni odbor i direktor staračkog doma.

Dom je dužan da donese statut i izvrši upis u Centralni registar privrednih subjekata u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

Odluka o osnivanju staračkog doma u Pljevljima donesena je uprkos činjenici da radovi na izgradnji doma još nijesu završeni.

Očekuje se da bi poslovi trebalo da budu okončani do kraja oktobra.

U najavi postupka koji je Direkcija javnih radova raspisala prošle godine za izbor izvođača radova, navedeno je da je Dom starih namijenjen za smještaj raseljenih iz BiH, Hrvatske i Kosova.

U lokalnoj upravi više puta su isticali da je dom namijenjen i za smještaj najstarijih Pljevljaka.

“Izgradnja i opremanje doma starih u Pljevljima je dio Regionalno stambenog projekta čiji je cilj rješavanje pitanja raseljavanja u Crnoj Gori, tako što će se pružiti trajna i održiva stambena rješenja uz puno poštovanje prava izbjeglica i interno raseljenih lica, kroz lokalnu integraciju. Poseban cilj projekta je rješavanje stabenih potreba za 68 raseljenih starih lica kroz obezbjeđivanje smještajnih rješenja u okviru sistema socijalne zaštite. Korisnici projekta su najranjivije kategorije izbjeglica koje su naseljene u Crnoj Gori...”, navodi se u najavi postupka Direkcije javnih radova.

U tom dokumentu piše da je interes za smještaj u domu iskazalo 101 raseljeno lice starije od 65 godina.

Opština Pljevlja obezbijedila je zemljište za gradnju doma, a finansirala je i izgradnju potrebne komunalne infrastrukture.

Dom će imati podrum, prizemlje i tri sprata, a ranije je saopšteno da će koštati 2,2 miliona eura.

Izgradnja Doma za stare kasni dvije godine, a tadašnji ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković, uoči lokalnih izbora, najavljivao je završetak radova do 2016.