Leona Paraminski će predavati glumu na američkom koledžu

Prema riječima glumice, engleski jezik je usavršila, pa joj jezička barijera neće biti prepreka

276 pregleda1 komentar(a)
Leona Paraminski, Foto: Facebook
24.08.2017. 19:27h

Hrvatska glumica Leona Paraminski, koja već tri godine živi u Americi, a koja je crnogorskoj publici poznata po ulozi Mile Kovač u seriji “Budva na pjenu od mora”, naći će se u ulozi profesorice, ali ne za potrebe filma ili serije već u stvarnom životu.

Naime, ona će uskoro početi da predaje filmsku glumu na Univerzitetu u Santa Barbari, prenose hrvatski mediji.

Paraminski se u Sjedinjene Američke Države preselila kada je njen suprug, tri godine mlađi doktor elektrotehnike Tin Komljenović dobio ponudu za postdoktorat na Univerzitetu u Kaliforniji.

Tokom proteklog perioda glumica je usavršavala jezik i pohađala časove glume, angažovala je i agenta, te redovno učestvovala na audicijama, a glumila je u predstavi pozorišta u Santa Barbari.

Sada je Paraminski prihvatila ponudu Santa Barbara gradskog koledža, pa će tamošnjim studentima predavati glumu pred kamerama.

“Ovo je potpuno novo poglavlje u mom životu i veliki izazov. Uzbuđenje je veliko, ali zasada nemam tremu zato što ću uskoro stati pred studentske klupe. Više sam skoncentrisana na dobru pripremu i jedva čekam da upoznam studente, da vidim kako dišu, da uspostavim kontakt sa njima, korak po korak. Predamnom su i velika odgovornost i velika očekivanja, ali i veliko veselje jer ću raditi sa mladim ljudima”, izjavila je ona za “Večernji list”.

Kako je istakla, maksimalno će se truditi da studentima prenese što više svog iskustva u okviru snimanja brojnih scena, analiziranja scenarija, a upustiće se i u režiju.

Prema njenim riječima, engleski jezik je usavršila, pa joj jezička barijera neće biti prepreka.

“Amerikanci bi rekli da odlično pričam, iako mislim da još puno treba da radim na njemu i vjerojatno nikada neću biti do kraja zadovoljna”, istakla je ona.

“U mojim godinama je malo teže ispeglati naglasak, ali olakšica je to što stalno komuniciram na engleskom”, pohvalila se Paraminski.