Osjetite magiju Hotela Amauris

Spoj nasljeđa austrijske prijestonice i savremeni dizajn

42434 pregleda0 komentar(a)
Foto: Hotela Amauris

Najvrjednije stvari u životu su često rijetke i jedinstvene i zato neki momenti života zaslužuju da ostanu pomalo skriveni.

Vodeći se sličnom idejom, bečki hotel Amauris nedavno je otvorio svoja vrata na čuvenom Ringstrasse bulevaru, na adresi Kärntner Ring 8 u Beču. Ovaj luksuzni butik hotel u Beču najnoviji je dragulj i dio međunarodne hotelske grupe Relais & Châteaux, asocijacije koju čine nezavisni hoteli i restorani koji nastoje da sačuvaju i promovišu raznolikost ali i tradiciju gostoprimstva sa kojima dijele iste vrijednosti. Inspirisan ljepotom i neprolaznom elegancijom crno bijele estetike istoimenog leptira, hotel Amauris predstavlja više od luksuznog smještaja u jednoj evropskoj metropoli - ovo je mjesto gde se susreću elegancija i inovativnost i gdje svaki detalj svjedoči konceptu savremenog luksuza. Smješten u neposrednoj blizini zgrade Državne Opere i zgrade Bečkog društva za muziku, hotel Amauris posjeduje jedinstvenu atmosferu u kojoj se gosti osjećaju kao da su dio bogate istorije grada Beča, istovremeno uživajući u vrhunskom komforu i ekskluzivno uređenom ambijentu.

O ARHITEKTURI I KULTURNOM NASLJEĐU

Hotel Amauris je mjesto koje istinski odiše sloganom kojim su se predstavili u svijetu hotelijerstva, a koji glasi - istražite ljepotu.

Smješten u zgradi izgrađenoj davne 1860. godine prema projektu austrijskih arhitekata Vilhelma fon Flatriha i Karla Šumana, hotel je nakon renoviranja dobio potpuno novi sjaj, nudeći gostima ono najbolje od dva svijeta: istorijsko, sofisticirano nasljeđe austrijske prijestonice i savremeni dizajn, pažljivo osmišljen i implementiran kroz jedinstvena rješenja koja su se savršeno uklopila u kulturnu cjelovitost ovog dijela Beča.

Ono što odlikuje hotel Amauris je upotreba najkvalitetnijih materijala, pretežno drveta i mermera, kao i personalizovana usluga. Sa 62 smještajne jedinice, uključujući 17 apartmana, hotel je vrhunski opremljen kako u pogledu enterijera, tako i u tehnološkom smislu. Pored klasičnih, tu su i Deluxe i Grand Deluxe sobe, kao i apartmani - Junior, Executive, Maisonette, Grand Maisonette i Loft.

Najvažnije je što smo uspjeli da našim gostima pružimo iskustvo ličnog prostora . Želimo da se naši gosti osjećaju kao da su dio bečkog Ringstrasse Palais-a. Ponosimo se time što kreiramo inovativnu, sofisticiranu, intimnu, urbanu oazu, na idealnoj lokaciji između Državne opere i Bečkog društva za muziku", objašnjava sa entuzijazmom generalna menadžerka hotela Amauris, Nicole Zandt.

Ljepota hotela Amauris leži u svakom pažljivo izabranom detalju i njegovom savremenom enterijeru. Sve to je dovelo do interpretacije nasljeđa i dizajna hotela za modernu eru i omogućilo mu da nastavi da živi svoju ideju da je u svijetu sličnosti, biti različit - ključ uspjeha.

foto: Hotela Amauris

Svaka soba je specijalno dizajnirana, pažljivo i luksuzno opremljena tako da nosi poseban šarm i karakter i pruža udobnost i komfor boravka u hotelu Amauris, dok je jedinstveni Opera apartman sa svojih 120 m2 i terasom sa pogledom na čuveni Ringstrasse bulevar i Beč možda savršen način da doživite luksuz i prefinjenost ovog hotela i Beča.

Kolaboracija sa italijanskom kompanijom Aqva di Parma čiji će pažljivo odabrani mirisi unaprijediti boravak gostiju i stvoriti opuštajuću atmosferu dokazuje da je hotel Amauris iskustveno djelo ljudi koji (pre)poznaju luksuzni kvalitet. U svim sobama nalaze se proizvodi za njegu ove sofisticirane parfemske kuće, dok je za sam hotel osmišljena posebna nota parfema, Sense of Amauris koji će vas svuda pratiti.

foto: Hotela Amauris

Za ljubitelje umjetnosti u svakoj sobi nalazi se manja, ali odabrana kolekcija umjetničkih dela, koja će vam pomoći da se povežete sa kulturnim nasleđem Austrije i Beča, dok će zaljubljenici i poznavaoci savremenog namještaja biti oduševljeni kada prepoznaju mobilijar i impresivna dizajnerska imena poput Galotti&Radice, Cassina, Meridiani, Roche Bobois, kao i lampe Serge Mouille i FLOS.

foto: Hotela Amauris

JEDINSTVENI GASTRONOMSKI DOŽIVLJAJ

Zanimljivo je da naziv restorana u okviru hotela Amauris, Glasswing takođe predstavlja leptira jedinstvene ljepote i providnih krila koji je bio inspiracija za odabir vrata i prozora koji čine ukras fasade hotela u prizemlju. Smješten upravo u ovom dijelu hotela, sa pogledom na Ringstrasse aveniju, Glasswing Bistro & Bar je otvoren za posjetioce tokom cijelog dana nudeći visokokvalitetna jela.

foto: Hotela Amauris

Kuhinja restorana, na čelu sa šefom Aleksandru Simon svojim specijalitetima odaje počast gradu Beču, takođe spajajući tradiciju sa inovacijom. Koncept otvorene kuhinje omogućava gostima da posmatraju pripremu jela i dožive besprekornu interakciju između usluge i kuhinjskog tima. U ponudi restorana su proizvodi najvišeg kvaliteta, uglavnom od lokalnih proizvođača, dok vinska lista sadrži preko 350 vina.

SPA&WELLNESS - UŽIVANJE U EKSKLUZIVNOM SPA ISKUSTVU

Prepustite se potpunom luksuzu i relaksaciji u jedinstvenom Spa&Wellness centru gdje je svaki detalj pažljivo osmišljen kako bi se gostima pružilo potpuno iskustvo obnove energije i zadovoljstva. Na raspolaganju su finska sauna, parno kupatilo, sobe za tretmane i kozmetiku i teretana opremljena najnovijom opremom za vježbanje iz kompanije Technogym. Bazen hotela Amauris kreiran je takođe kao malo remek-djelo koje će vam pružiti savršeno mjesto za potpuno opuštanje. Ono što ga čini još posebnijim je stakleni krov koji će doprinijeti da iskustvo plivanja postane trenutak slobode i harmonije.

foto: Hotela Amauris

O Relais & Châteaux hotelima

Osnovana 1954. godine, Relais & Châteaux je asocijacija sa više od 580 značajnih hotela i restorana koje vode nezavisni menadžeri, kuvari i vlasnici koji dijele strast prema svojim poslovima i teže autentičnosti u odnosima sa svojom klijentelom.

Posjetite Hotel Amauris i videćete da nudi iskustvo koje nije za svakoga, zato dođite, uživajte i doživite posebnost ovog hotela.