Seminar za košarkaške trenere: Predavao i Dejan Radonjić

Preko 100 trenera iz naše zemlje okupilo se na seminaru u dvorani Univerzitetsko sportsko-kulturnog centra u Podgorici

3063 pregleda2 komentar(a)
Foto: www.facebook.com/paobcgr

Nova košarkaška sezona i novo okupljanje trenera u organizaciji Udruženja košarkaških trenera Crne Gore.

Preko 100 trenera iz naše zemlje okupilo se na seminaru u dvorani Univerzitetsko sportsko-kulturnog centra u Podgorici.

"Ovdje se dobijaju odlične informacije, svake godine smo napravili izvanredan trenerski sastanak i imali smo stalno eminentne predavače, koji su dali svoje znanje. Čitava organizacija je na leđima sekretara Nenada Miloševića. Mislim da su ovakva predavanja čisto zlato i ko ima volje, ko je zainteresovan može mnogo toga da nauči i primijeni odmah u radu sa svojim ekipama ili pojedinim igračima", rekao je predsjednik UKT Crne Gore Bogdan Tanjević.

Dejan Radonjić je zadužen za predavanje o odbrani protiv pik end rola, Nenad Trunić je prikazao specifičnosti o radu sa mladim igračima na pozicijama 2 i 3, kao i usavršavanju pik end rol igre u napadu.

Dragan Lukovski se bavio podizanjem agresivnosti u odbrani, kao i preuzimanjima i reakcijama u kontranapadu.

Prvi put u ulozi predavača u Podgorici se našao Miljan Grbović, koji je pokušao da pomogne u rješavanju velike dileme o tome da li je bolje ići na svestrani razvoj igrača ili na ranu specijalizaciju.

"Prvi put sam u ovakvoj ulozi u Podgorici, ali sam dugo godina u kontaktu sa igračima i trenerima odavde. Imamo dugu uspješnu saradnju kroz lige, takmičenja, školovanja pošto sam 40 godina radio na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu, tako da mi je izuzetno drago što sam tu. Zasluge za uspjehe košarke na ovim prostorima, prije svega imaju ovakvi susreti i permanentna usavršavanja mlađih i starijih trenera. Rad sa mladim igračima je najbitniji, jer ako tu zakasnite, onda ste zakasnili za sve i promašili u radu sa cijelom generacijom. Ako ne pratite dostignuća na polju metodike, razvoja, obuke igrača, vi veoma brzo nemate što da tražite na planu pravljenja nekih vrhunskih rezultata", istakao je Grbović.