Kompanija One nastavlja da doprinosi crnogorskim školama

Đaci u Herceg Novom dobili računare za svoj kabinet informatike

8162 pregleda0 komentar(a)
Foto: One

Kompanija One vratila se u školske klupe zajedno sa crnogorskim đacima. Nakon donacije računara OŠ Oktoih u Glavnom gradu, naredna stanica na putu opremanja kabineta za informatiku je OŠ “Orjenski bataljon” u Herceg Novom.

“Informatika je važan predmet u školskom sistemu, a znanja iz ove oblasti esencijalna su za sve profesije za koje će se naši učenici kasnije opredijeliti. U modernom vremenu, digitalne kompetencije jednostavno su preduslov za dalje školovanje i budućnost. Sve ovo razlozi su naše zahvalnosti kompaniji One, ali i nadi da će sve škole u našoj zemlji biti opremljene za nastavu 21. vijeka”, riječi su Nataše Franić, direktorice OŠ “Orjenski bataljon” iz Herceg Novog.

Nataša Franić, direktorica OŠ Orjenski bataljonfoto: One

Zahvaljujući novim kompjuterima, kažu u njenom područnom odjeljenju u Baošićima, đaci se još više raduju svom omiljenom predmetu. Govoreći o računarima, djeca ističu da su oni dio njihove svakodnevnice i da ih ova oblast izuzetno zanima. Zbog toga, kako kažu Sofija Gatalo i Danil Čapalov, učenici 5. razreda, dan kada imaju čas informatike, “poseban je u njihovom školskom rasporedu.“

Učenica Sofija Gatalofoto: One
Učenik Danil Čapalovfoto: One

Kompanija One nastavlja tradiciju prvog mobilnog operatora u Crnoj Gori, a njena misija povezivanja ljudi danas je nadgrađena činjenicom da je svojim napretkom, telko industrija postavila temelje za digitalnu transformaciju društva. Prema riječima Srđana Šišića, direktora korporativnih poslova, kompanija One u središte svoje strategije društvene odgovornosti pozicionirala je obavezu da pruži dodatan doprinos ovom procesu.

Srđan Šišić, direktor Korporativnih poslova kompanije Onefoto: One

“Početak digitalne pismenosti, za svu našu djecu, je u ovim klupama. Naša kompanija posvećena je misiji opremanja računarskih kabineta i stvaranja preduslova da sva djeca još na početku svog školovanja steknu praktična znanja. U vremenu kada su ova zanimanja na tržištu rada prijeko potrebna, mnogi će u ovoj oblasti pronaći svoju profesiju, a neki će postići izvanredne uspjehe. To je dovoljno važan razlog da kao kompanija kontinuirano pružamo konkretan doprinos”, saopštio je Šišić tokom posjete školi u Baošićima.

Tokom protekle školske godine, kompanija One je novim računarskim salama opremila osnovne škole “Vuk Karadžić” u Podgorici, “Luka Simonović” i “Jagoš Kontić” u Nikšiću, te “Vladika Danilo” u Zeti. Nakon OŠ Oktoih u Podgorici i hercegnovske škole “Orjenski bataljon”, One digitalni karavan, noseći sa sobom namjeru da digitalna budućnost za mlade bude već tu, zaputiće se ka sjeveru naše države.

FOTO: One
FOTO: One
FOTO: One
FOTO: One
FOTO: One
FOTO: One
FOTO: One
FOTO: One
FOTO: One
FOTO: One
FOTO: One
FOTO: One
FOTO: One