STAV

Bezglava vlast

Pogledajte npr. nikšićku lokalnu vlast izabranu na suštinski jednopartijskim izborima. Pobogu, u XXI vijeku u Evropi birati vlast bez konkurencije na izborima?! Pitam se da li je Crna Gora postala dio Sjeverne Koreje, a da njeni građani nijesu prethodno obaviješteni o “transferu vijeka” između Evrope i Azije?

115 pregleda5 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Luka Zeković
19.08.2017. 12:22h

Požari bez brzog gašenja, vodovodi bez redovnog vodosnadbijevanja, država bez odgovorne vlasti! Šta to bješe? Crna Gora, po difoltu, što bi rekli “stari Crnogorci”. Šalu na stranu, ovog ljeta crnogorska vlast je pokazala da baš ništa ne funkcioniše kako treba.

Pođimo redom, šta to čini državnu vlast jedne suverene zemlje? Tri njena stuba: izvršna, zakonodavna i sudska vlast. Vlada pacera, tako bih nazvao aktuelnu crnogorsku vladu, gdje praktično svaki resor vode nestručni ljudi. Pitate se: zašto? Da li u DrPS-u ima preostalih stručnih ljudi (a da već nijesu uhapšeni ili im se isto priprema)? Vjerujem da ipak ima, ali i oni shvataju da je njihov rastočki diktator, potrošen i bijesan, u silaznoj putanji. Zašto bi se ozbiljan muškarac ili žena pridružili timu luzera? Zbog toga ministarstva vode predstavnici treće ili četvrte lige lojalista (partijskih vojnika).

Skupština, kao najviši zakonodavni organ u jednoj zemlji, u crnogorskom aktuelnom scenariju više liči na pokretnu traku štetnih zakona, gdje niko ne pita, a svi potvrđuju. Rastočkom diktatoru bi se više isplatilo da je angažovao jo-jo lutke, one makar ne traže da im se plaćaju doprinosi (mada to njemu ništa ne znači jer je poznat kao 0 premijer jer je uplatio ukupno 0 eura poreza do sada). Pogledajte npr. nikšićku lokalnu vlast izabranu na suštinski jednopartijskim izborima. Pobogu, u XXI vijeku u Evropi birati vlast bez konkurencije na izborima?! Pitam se da li je Crna Gora postala dio Sjeverne Koreje, a da njeni građani nijesu prethodno obaviješteni o “transferu vijeka” između Evrope i Azije?

Sudska vlast, gdje se za ubistvo djece dobija manje zatvora nego za sitnu krađu, da li se zaista može smatrati uspravnim stubom jedne države? Ili se prije može nazvati palanačkim guvnom gdje “kadija te tuži, kadija te sudi” (narodna poslovica).

Mogu zaključiti da je aktuelna crnogorska državna vlast potonula. Da li će izroniti zavisi od ozbiljnosti opozicije u njihovom obračunu sa internim DrPS-ovcima. Da li ih umiju prepoznati, ili će ih, kao do sada, prodavci magle i perja prerušeni u opozicionare, praviti ovcama? I ne samo njih, već sve njihove birače i simpatizere. U pamet se Crnogorci i Crnogorke!