Radnici KAP-a od VDT-a traže zaštitu zakonitosti

Predstavnik bivših radnika Nikola Raković “Vijestima” je rekao da će zahtjev Tužilaštvu podnijeti čim dobiju odluku Ustavnog suda u pisanoj formi. “Hoćemo da vidimo na šta se to poziva Ustavni sud, da li na socijalni program koji nije zaveden, ni pečatiran”, kazao je Raković

52 pregleda0 komentar(a)
Nikola Raković, Foto: Arhiva "Vijesti"
26.04.2018. 17:15h

Bivši radnici Kombinata aluminijuma podnijeće Vrhovnom državnom tužilaštvu zahtjev za zaštitu zakonitosti zbog odluke Ustavnog suda da se neustavnim proglasi Zakon o izmirivanju obaveza prema radnicima KAP-a.

Predstavnik bivših radnika Nikola Raković “Vijestima” je rekao da će zahtjev Tužilaštvu podnijeti čim dobiju odluku Ustavnog suda u pisanoj formi. “Hoćemo da vidimo na šta se to poziva Ustavni sud, da li na socijalni program koji nije zaveden, ni pečatiran”, kazao je Raković.

Sindikati Prerade i Kovačnice ranije su Ustavnom sudu dostavili zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o izmirenju obaveza prema radnicima KAP-a. Tvrde da su Prerada i Kovačnica sastavni dio KAP-a, zbog čega se i socijalni program odnosi na njih.