Kirjos bolji od Nadala - 6:2, 7:5

Kirjos, 23. igrač svijeta tako je izjednačio međusobni skor u okršajima sa Špancem na 2:2

0 komentar(a)
Nik Kirjos, Foto: Reuters
19.08.2017. 08:55h

Australijski teniser Nik Kirjos plasirao se u polufinale Mastersa u Sinsinatiju pobjedom protiv Španca, Rafaela Nadala u dva seta – 6:2, 7:5.

Kirjos, 23. igrač svijeta tako je izjednačio međusobni skor u okršajima sa Špancem na 2:2, a posebno je bio ubjedljiv u prvom setu.

Otvorio je meč brejkom, da bi poslije gema bez izgubljenog poena uspio da stigne do još jednog i velikih 3:0, nakon nepunih 10 minuta igre.

Nastavio je u istom ritmu, osvajavši poene bez previše problema, da bi poslije svega 26 minuta igre poveo sa 1:0 u setovima.

Nadal, koji je poslije nešto više od pet sati ponovo izašao na teren, nakon pobjede nad Albertom Ramosom, uspio je da se konsoliduje na startu drugog seta, ali nije uspio da održi nivo igre, pa mu je Kirjos u petom gemu još jednom oduzeo servis.

Iako je djelovalo da će Australijanac rutinski privesti susret kraju, posebno poslije nove dvije brejk, odnosno tri meč lopte, Rafa je uspio da ih spasi i po prvi put pravi brejk na meču, ali ne uspijeva i da izbori odlučujući set.

Kirjos je uzvratio na identičan način i prvu sljedeću meč loptu pretvara trijumf nad velikim protivnikom.

Australijanac je imao deset aseva, naspram četiri Nadala, a osvojio je čak 86 odsto poena na prvi servis, a Nadal 64.

Rival u borbi za finale biće mu još jedan Španac – David Ferer, koji je eliminisao trećeg nosioca Dominika Tima iz Austrije u dva seta (6:3, 6:3), dok se u drugom polufinalu sastaju domaći predstavnik Džon Izner i Bugarin Grigor Dimitrov.