Poslanici GP URA sa Savezom sindikata: Vratiti starosnu granicu i doći do što boljih izmjena Zakona o PIO

"Poslanici URE su izložili predlog izmjena Zakona, naglašavajući da će dati podršku svakom povoljnijem rješenju koje može proizaći kao rezultat dijaloga na Socijalnom savjetu"

5446 pregleda5 komentar(a)
Poslanici GP URA i predstavnici SSCG, Foto: GP URA

Poslanici Građanskog pokreta URA Miloš Konatar i Ana Novaković Đurović održali su sastanak sa Savezom sindikata Crne Gore (SSCG), saopšteno je iz te partije.

Kako se navodi u saopštenju, povod sastanka su bile izmjene Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju (PIO), nakon što je Ustavni sud donio odluku kojom je ukinut član 17, a time i starosna granica za odlazak u penziju.

"Predstavnici Saveza sindikata saglasni su da je potrebno vratiti starosnu granicu za odlazak u penziju i istakli su podršku socijalnom dijalogu u okviru kojeg treba izvršiti izmjene Zakona o PIO, kako bi se došlo do najboljih rješenja u ovoj oblasti", dodaje se.

"Poslanici URE su izložili predlog izmjena Zakona, naglašavajući da će dati podršku svakom povoljnijem rješenju koje može proizaći kao rezultat dijaloga na Socijalnom savjetu", zaključuje se u saopštenju.